Volg het werk van de Odin-imker 

Wereldwijd hebben de bijen het zwaar, door ziektes, bestrijdingsmiddelen en minder nectar. Tijd voor actie, want bijen doen belangrijk werk: ze bestuiven immers gewassen, bloemen en bomen. Mede dankzij uw steun kon de ervaren imker Jos Willemse in 2011 als Odin-imker aan de slag gaan met het houden van bijen op biodynamische bedrijven. Bedrijven waar bijen goed kunnen gedijen, omdat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en er alle ruimte voor bloemen en andere drachtplanten is. Een flink aantal Odin-bijenkasten is inmiddels bewoond op verschillende boerderijen; de bijen maken het goed.Nieuwsgierig? Via www.odin-imkerij.nl kunt het werk van onze imker volgen.

 

Als een bij in Zweden

Naast onze eigen Odin-imkerij steunen we ook graag andere bijvriendelijke bijenprojecten. Bijvoorbeeld het project van Jos Schuijlenburg en Susanne Bilski in Zweden.

In 2008 is Jos Schuylenburg iets ten noorden van Stockholm begonnen met het opzetten van een biodynamische imkerij. Doel: sterke en gezonde bijen-volken die hun bijdrage in de natuur kunnen blijven verzorgen. Jos’ partner Susanne Bilski maakt van de honing en bijenwas mooie natuurlijke producten, waaronder heerlijke milde lippenbalsems. Van de opbrengst gaat €3,- naar het project van Jos en Susanne (www.imkerijella.com). De rest komt, min BTW en transport, ten goede aan de Odin-imkerij, zodat de Odin-imker verder kan met het imkeren op Nederlandse bd-bedrijven. Deze lippenbalsem is dus niet alleen fijn voor uw lippen, maar ook goed voor de bijen! Wilt u de lippenbalsem bestellen? Klik dan hier.