Leveranciers

Klik op de logo's voor meer informatie over onze leveranciers. 

 

 

   

 

  

   

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

           
           

 

Agrinatura

Het familiebedrijf Agrinatura is al acht generaties in het bezit van de familie Ceci. Sinds 1988 teelt Giancarlo Ceci er biologisch. Naast de teelt van biologische groente, fruit en wijn, produceert hij ook extra vergine olijfolie in mooie 1 liter beugelflessen.

 

Andechser

In 1908 startte de overgrootouders van Andechser eigenaresse Barbara Scheitz een melkveehouderij in het Duitse Erling-Andechs. Inmiddels heeft de Andechser Mölkerei Scheitz 180 medewerkers en 500 melkleveranciers in dienst en produceren zij o.a. yoghurt, roomkaas en kefir. De Andechser bedrijfsfilosofie kenmerkt zich door: ecologisch-economisch te ondernemen, het natuurlijke natuurlijk te laten en je verantwoordelijkheid ten opzichte van andere mensen te nemen. 

 

Beutelsbacher

Het Duitse bedrijf Beutelsbacher begon ruim zestig jaar geleden op een stuk grond aan het riviertje de Beutelsbach met het maken van sap van het fruit uit eigen biologisch-dynamische teelt. Inmiddels is Beutelsbacher een van de specialisten in Europa (en misschien zelfs wel de wereld) op het gebied van de verwerking van biologisch en biologisch-dynamisch fruit en groenten tot een ruime keuze Demeter-sappen met elk een eigen karakter. Voor Odin produceren ze groente- en fruitsappen en diksap.

 

Biobim

Familiebedrijf Joannusmolen heeft met het merk Biobim al ruim 25 jaar ervaring in biologische zuigelingenvoeding, babypappen en kindermaaltijden. Hun groente- en fruithapjes worden volledig bereid uit verse vruchten en groenten van biologische en biologisch-dynamische kwaliteit. Puur natuur in een potje dus. 

 

De Halm

Graanpletterij De Halm is opgericht in 1977 met als doel biologische granen van hoofdzakelijk Nederlandse bodem te verwerken. De Halm kan dan ook één van de grondleggers in de productie van biologische granen, graanvlokken en muesli's genoemd worden. Naast hun activiteiten in de graanpletterij, stimuleert De Halm ook de biologische landbouw. Zo wordt er op 13 hectare grond, onder eigen beheer en toezicht, biologische akkerbouw toegepast. Natuurlijk worden ook deze producten bij De Halm verwerkt.

 

De Traay

Het Lelystadse bedrijf De Traay is er trots op dat zij als eerste biologische honing onder het EKO-keurmerk in Nederland heeft geintroduceerd. Al 30 jaar bezitten zij een eigen imkerij, waar zij door de dagelijkse omgang met hun bijenvolken, het honing maken tot een waar vakmanschap hebben verheven. De Traay werkt uitsluitend samen met imkers die rekening houden met het leefmilieu van mensen, bijen en planten. Ook hanteert zij ten aanzien van haar leveranciers en de kwaliteit van de geleverde grondstoffen strenge eisen. Naast de honing produceert De Traay ook huid- en haar verzorgende producten, zoals Bee Natural.

 

Die Beerenbauern

De biologisch-dynamische vruchtenjam van die Beerenbauern wordt op ambachtelijke wijze voor ons gemaakt door Birgit en Tom Bertelshofer in het Duitse Ebermannstadt. De jams van die Beerenbauern bevatten maar liefst 70% fruit, rietsuiker, citroensap van Demeter-kwaliteit en appelpectine als geleimiddel.

 

Dipam

Kaarsenmakerij Dipam is in 1983 opgericht door Jos Willemse als project om ex-verslaafden weer deel te laten nemen aan de maatschappij. Inmiddels is Dipam sterk gegroeid en heeft Erik Saal het stokje van Jos overgenomen. Nog steeds biedt Dipam met werkervaringsplaatsen een plek aan gehandicapten en mensen die om verschillende redenen (lang) buiten het arbeidsproces hebben gestaan. Bijenwas is van oudsher een waardevolle natuurlijke grondstof die door Dipam wordt verwerkt tot een rijk assortiment aan kaarsen.

 

Ecover

De producten van Ecover worden op een ecologisch, economisch en sociaal verantwoorde wijze geproduceerd, in een unieke ecologische fabriek. Alle Ecover was- en schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar, belasten het waterleven minimaal en worden niet op dieren getest. De bedrijfsfilosofie van Ecover is: eerlijk en open, met respect voor mens, dier en milieu.  

 

GoPure

De chips van GoPure wordt geproduceerd in de Lani-chipsfabriek in België. In 1989 was het bedrijf de pionier op het gebied van verscheidene biologische zoutjes. Toen Lani in 2002 naar een moderne nieuwe fabriek verhuisde, is er besloten om voortaan alleen nog maar biologisch te produceren. GoPure wordt dus bereid door een echte biologische chipsspecialist (en dat proef je).

 

Horizon

Het Nederlandse bedrijf Horizon Natuurvoeding is 30 jaar geleden opgericht door Gaston Smit. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van allerlei notenpasta’s en de import van biologische noten, zuidvruchten en zaden. Horizon heeft directe lijnen met projecten in het buitenland en ondersteunt de boeren in hun biologische werkwijze. De meeste grondstoffen komen van projecten, waar Horizon al jarenlang bij betrokken is, zoals de biologische landbouwprojecten van de Good Food Foundation in Turkije.

 

Joannusmolen

Joannusmolen vindt haar oorsprong in een oer-Hollandse windmolen uit 1894 - vlakbij Nijmegen. Lang maalde deze oude molen op traditionele wijze graan en leverde zij meel aan bakkers in de wijde omtrek. Inmiddels is het bedrijf gevestigd in het Noord-Brabantse Cuyk en zijn er allerlei soorten producten aan het assortiment toegevoegd. Desalniettemin blijven melen een belangrijke plaats in hun assortiment innemen. Van gerstmeel tot sojameel en van amandelmeel tot paneermeel. Joannusmolen da's natuurlijk genieten!

 

De Kleinste Soepfabriek

In 2005 startte Michel Jansen in het Groningse Noordbroek zijn Kleinste Soepfabriek op het erf van boer Arkema, waar hij een kleine proefkeuken betrok. Vanuit het Slow Cooking principe bereidde hij een aantal zeer geslaagde, smakelijke en avontuurlijke biologische soepen. Inmiddels is een groot deel van de productie overgegaan naar een andere locatie in Stadskanaal, waarbij de soepen zo duurzaam en energiezuinig mogelijk worden geproduceerd. Het etiket geeft dan ook niet voor niets aan dat De Kleinste Soepfabriek voor meer staat dan alleen soep. 

 

La Bio Idea

Er was eens... een familie die al drie generaties lang in Fiumefreddo, gelegen aan de voet van de Etna woonden. Deze familie met de naam Barbagallo had een voorliefde voor goed eten en besloot daarom met liefde voor de natuur o.a. zelf biologische pasta te gaan produceren. Al bijna 100 jaar maken zij op ambachtelijke wijze de lekkerste Italiaanse pasta van de beste durum tarwe van Sicilië. Sinds 1991 werken zij samen met La Bio Idea en dat opende de poorten voor levering aan Odin.

 

Landkrone

Het Duitse familiebedrijf Vitaquell bestaat al sinds 1930 en is het moederbedrijf van het merk Landkrone. Naast de margarines, patés en spreads die wij van Landkrone verkopen, voert Vitaquell een breed pallet van hoogwaardige biologische producten. Alle producten zijn 100% biologisch en uiteraard volledig vrij van genetisch gemanipuleerde ingredienten. Daarnaast heeft Vitaquell al jaren een zeer actief milieubeleid en produceert zijn sinds enige jare gecertificeerd klimaatneutraal. Alle Landkrone producten kopen wij direct in bij Vitaquell, om het aantal tussenpersonen zo laag mogelijk te houden en zo een aantrekkelijke prijsstelling en goede marge te kunnen bieden.

 

Provamel

Van vegetarische vleeswaren tot drankjes, van desserts tot smeerbare soja, dat is Provamel. Een pionier qua productieproces en ecologische en sociale overtuigingen. Provamel gebruikt niet alleen ingrediënten uit biologische teelt, maar werkt ook met respect voor het regenwoud, produceert haar eigen elektriciteit en maakt zoveel mogelijk gebruik van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Provamel staat voor duurzame plantaardige en biologische sojaproducten.

 

Salamita

Coöperatie Salamita bevindt zich in Barcelonna Pozzo di Gotto op het zonverwarmde Sicilië. Er zijn ruim 120 boeren bij Salamita aangesloten die zowel biologisch als biologisch-dynamische gewassen telen. Uit hun boomgaarden komen diverse citrusvruchten, zoals bloedsinaasappelen, mandarijnen en friszure citroenen. Maar ook noten, vijgen, kumquats en niet te vergeten de populaire muskaatdruiven. Andere bekende Salamita-producten zijn hun olijfolie, pasta’s, sinaasappelbloesemhoning en het amandelgebak. Ook produceren zij een aantal heerlijke wijnen.

 

Simon Lévelt

Simon Lévelt is bijna 200 jaar geleden opgericht en staat voor vakmanschap, zorg voor mens en milieu en kwaliteit. Al zes generaties wordt het ambacht van koffiebrander en theehandelaar overgedragen van vader op zoon en dochter. Sinds de jaren '70 zet Simon Lévelt zich in voor betere arbeidsomstandigheden op de plantages en een vermindering in het gebruik van de hoeveelheid chemicaliën tijdens de teelt. Vanaf de vroege jaren '80 start de onderneming met de inkoop van biologische koffie uit Mexico en biologische thee uit Sri Lanka, om deze te introduceren op de Nederlandse markt. In de jaren ’90 bereidt hij de eerste richtlijnen voor de biologische teelt van koffie en thee voor, die internationaal aangenomen worden. 

 

Sonett

Sonett is gevestigd in de buurt van de Duitse Bodensee. Het bedrijf behoort sinds 1977 tot één van de pioniers op het gebied van ecologische was- en schoonmaakmiddelen. De producten bevatten overwegend plantaardige en minerale grondstoffen, zijn 100% afbreekbaar en vrij van potentieel allergene stoffen. De gebruikte oliën en vetten zijn van biologische kwaliteit. Belangrijk uitgangspunt achter de Sonett-producten is het respect en de zorg voor de kwaliteit van het water, als drager van het leven. De producten bevatten dus geen enzymen, tensiden uit aardolie of kunstmatige geur-, kleur- en conserveringmiddelen. 

 

Soto

Soto is gevestigd in het mooie Zuid-Duitse Breitbrunn am Chiemsee. Het bedrijf dat sinds 1993 geleid wordt door Maria Schramm maakt allerlei lekkere biologische vegetarische producten, zoals met de hand gerolde loempia’s en deegrolletjes, burgers, groenteballetjes en snacks. Bij Soto staat arbeid centraal; zo maakt men het liefst alles klaar met de hand en niet met machines, omdat zo de producten beter van structuur en lekkerder van smaak blijven. 

 

Zonnemaire

Biologische bakkerij Zonnemaire bestaat al sinds 1950 en is een echt familiebedrijf. Aanvankelijk begon Gerrit Van der Westen een ‘gewone’ ambachtelijke bakkerij in Made. Zoon Ad nam de bakkerij in 1974 over en maakte een begin met het bakken van biologische broden. Sinds 1988 wordt er alleen nog maar biologisch brood en banket gebakken. Zonnemaire bakt naast dagvers brood en banket ook producten als koeken, cakes en afbakbroodjes. 

 

Zuiver Zuivel

Zuiver Zuivel was het eerste merk voor biologische zuivel, boter en kaas in de biologische speciaalzaak. Sinds 1980 worden deze producten geproduceerd door de zuivelfabriek in het Noord-Hollandse Limmen. Op de verpakking vertellen de veehouders die aan Zuiver Zuivel hun melk leveren hun persoonlijke verhaal.