Nieuws

Nattigheid

Schreef ik vorige week nog een stukje over de zomer op uw bord, deze week heb ik helaas minder goed nieuws. Door het extreem natte weer en de verschrikkelijke hagelbuien zijn veel boeren en telers getroffen. Veel kolen en bladgewassen redden het niet in de natte grond en zijn niet meer te redden voor de verkoop. Aardappels op het land worden getroffen door de schimmelziekte Phytophthora en nieuwe gewassen zijn niet te planten omdat de grond te nat is en deze geen kans krijgt om op te drogen.

Neem bijvoorbeeld  biodynamische boerderij De Watertuin in het Brabantse Groeningen. De courgettes hebben zoveel hagelschade opgelopen dat de oogst als verloren beschouwd moet worden. Maar niet alleen in Brabant is de schade groot, ook in andere delen van het land hebben veel boeren het moeilijk.
Hierdoor is het voor onze inkopers ook een uitdaging om mooie producten voor u in te kopen, en zij voorzien dan ook dat het aanbod de komende maanden minder groot  zal zijn dan wat u van ons gewend bent. Maar deze uitdaging gaan zij uiteraard graag aan.

 

Deze week hebben we bloemkool van Nieuweboer  uit het Friese Pietersbierum.  De omstandigheden zijn daar goed voor het telen van bloemkool.   Dit komt omdat er minder nachtvorst voorkomt en in de zomer is het minder warm.  De ijsbergsla komt uit Zeewolde en is geteeld door Biobrass. Bij tuinderij de Stek konden de klanten de aardbeien niet meer plukken omdat ze helemaal verregend zijn, maar met de rode bessen gaat het gelukkig wat beter en daar laten wij u graag van meegenieten. Lekker met bijvoorbeeld frambozen en perziken  een fruitig toetje. Ook in de aanbieding is de Rosado, lekker samen met wat blokjes belegen boerenkaas.

 

Rest mij nog u een prachtige week toe te wensen.

 

 

Hartelijke groet,

 

Gräcie Kluijtmans
namens het Odin webwinkelteam

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.