Nieuws

Winterse kost

 

 

Deze week hebben we 2 winterse groenten bij de aanbiedingen staan: Chinese kool en spruiten. Met name de spruiten zorgen er vaak voor dat mensen een lelijk gezicht trekken. Zelf vind ik spruiten erg lekker  gewoon met  aardappelen, een stukje vlees en verse nootmuskaat. Maar ook uit de wok met spekblokjes of stukjes gerookte tofu zijn ze  erg lekker, eventueel met wat geraspte Parmiggiano reggiano en wat gehakte noten.  
Van Chinese kool maak ik in de zomer graag een koolsalade, ik snijd dan de kool heel fijn en gebruik verse kruiden en rozijntjes voor nog meer smaak. Een wokgerecht met kool kan natuurlijk zomer en winter. Maar In deze tijd van het jaar heb ik meer zin in wat zwaardere kost  en maak dan liever  een ovenschotel met de kool, aardappelen, gehakt en champignons.  We eten niet altijd een toetje maar als we de roompudding toetjes van Andechser in huis hebben dan zeker wel. Een 1-persoons bekertje in de smaken vanille of chocolade. In aanloop naar de feestdagen nemen we tijdelijk ook een aantal verse kruiden op in het assortiment, zoals oregano en tijm.

 

Mocht u toevallig eens in Amsterdam zijn,  kom dan eens kijken bij onze Odin-winkel aan de Czaar Peterstraat 2b. Na maanden van voorbereiding is het dan zover en openen we een nieuwe coöperatiewinkel. De Odin-winkel zit naast vegetarisch restaurant Spirit, dat een paar weken geleden al haar deuren opende. Samen hopen we een nieuwe 100% biologische oase te gaan creëren met biologische  boodschappen doen en uit eten onder 1 dak. U kunt bij Odin boodschappen doen en bij Spirit zelf een vers bereid ontbijt, lunch of diner opscheppen met keuze uit 50 vegetarische gerechten. Vanaf 2 december zijn beiden zeven dagen per week geopend.

 

We wensen u een mooie week toe!

 

Hartelijke groet,

 

Gräcie Kluijtmans
namens het Odin webwinkelteam

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.