Nieuws

Suikervrij

 

Sinds begin februari zijn enkele collega’s de uitdaging aangegaan om minstens een maand lang suikervrij te eten. U snapt dat we nu niet alleen veel praten over eten maar ook over suiker. Vol bewondering volg ik de vorderingen. Natuurlijk heb ik overwogen om ook mee te doen maar helemaal suikervrij vond ik een te grote uitdaging. Ik ben er niet trots op maar al in mijn jeugd had snoep een enorme aantrekkingskracht op mij. Op zondag kregen wij altijd een kwartje en daarmee konden we bij Sientje snoepjes kopen. Een enkele keer was het winkeltje van Sientje echter gesloten en dat was dan voor mij een hele grote teleurstelling. Dan kon ik alleen nog maar vol verlangen kijken naar de snoeppotten in de etalage.


Gelukkig is het tegenwoordig niet meer zo erg, maar bonbons of drop kan ik nog steeds moeilijk laten liggen. Wel probeer ik steeds vaker een vervangend zoetmiddel te gebruiken bij het koken of bakken, bijv. honing of moutstropen. Ook hebben we meer producten die of suikervrij zijn of de behoefte aan zoet wat kunnen temperen. Gedroogd fruit zoals abrikozen en vijgen zijn bijv. een goede vervanging voor iets zoets. Een suikervrij biskwietje van Akwarius kan ook heel lekker zijn bij een kop thee.

In de Tarocco sinaasappels zitten alleen natuurlijke suikers, ook lekker om een beetje sap te gebruiken en daar de volle kwark van de Weerribben mee te zoeten, lekker met de amaranth fruitmuesli, die ook toevallig suikervrij is.
Sinds het begin van dit jaar verkopen we de Artemis aardappel. Een vastkokende aardappel  van het Zeeuwse land van teler Leo de Visser. Deze vroegrijpe aardappel is heel geschikt om frietjes van te maken. Maar ook in een andijviestamppot  smaakt deze heerlijk.

 

Bij de aanbiedingen van deze week vindt u ook nog de veelgeprezen chocolade van Lovechock en heerlijke prosecco. Leuk om uw Valentijn mee te verrassen.

 

Een mooie week gewenst.

 

Hartelijke groet,

 

Gräcie Kluijtmans
namens het Odin webwinkelteam

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.