Nieuws

Chaos in de keuken

Deze week word ik overspoeld door aanbiedingen die ik allemaal echt heel lekker vind. U kunt zich misschien voorstellen dat al die producten bij mij enigszins zorgen voor keuzestress. Want bij ieder ingrediënt kan ik wel een lekker recept bedenken. Hierbij een kijkje in mijn chaotische hoofd.

 

Bieten
Een heerlijk en super makkelijk recept wat mijn moeder vroeger regelmatig maakte is een ovenschotel met rode bieten en aardappelpuree. Ingrediënten hiervoor zijn een pot rode bieten, gehakt, aardappelpuree met een uitje of prei er doorheen en wat kaas voor bovenop. Dit schuif je in de oven totdat de kaas bruin gekleurd is en dan serveren maar!

 

Witlof
Recenter ontdekte ik een variatie van flammkuchen met witlof. Echt een heerlijke manier om witlof te bereiden. Ik gebruikte een wrap als bodem, maar je kan ook zelf een bodem maken. Smeer de bodem in met een laagje geitenkaas en wat olie. Vervolgens beleg je deze met uien, witlof en walnoten en schuif je het in de oven. Ook erg snel klaar en lekker in combinatie met de frisse witte Verdejo van Montanar.

 

Bonen
De laatste aanbieding waar ik heel blij van word zijn de bonen in pot van Machandel. Bonen zijn eigenlijk altijd erg lekker en je kan er erg veel kanten mee op. Zo maakte ik afgelopen week bijvoorbeeld falafel van doperwten in plaats van kikkererwten. Ook een echte aanrader is hummus van linzen. Kortom: heel veel heerlijke variaties mogelijk met die conserven in pot van het Friese Machandel.

 

Avocado
Dit nieuws kan ik  niet afsluiten zonder ook nog iets over avocado’s te zeggen. Naar mijn mening zijn avocado’s een van de weinige goede verslavingen waar veel mensen ‘last’ van hebben. Ikzelf eet er minimaal twee per week, mijn vriend eet er het liefst meerdere per week en hier op kantoor zijn er ook een aantal collega’s die de verslaving aan avocado’s herkennen. Vaak eet ik avocado gewoon uit de schil. De groene vruchten zijn ook heerlijk om in deze ­shake met kiwi te verwerken. Voor de variatie kunt u de kiwi ook vervangen door (bevroren) banaan en het sap door amandel- of kokosrijstdrank.

 

Hoewel al die mogelijkheden met de heerlijke weekaanbiedingen voor mij vooral voor een chaos aan ideeën zorgen in mijn hoofd, hoop ik dat ik u toch heb kunnen inspireren met een aantal lekkere receptvariaties. 

 

Hartelijke groet,

 

Anne-Marij de Koning
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.