Nieuws

Back to school!


 

Als je naar buiten kijkt, zou je het niet denken. Maar officieel komt de ‘r’ komende maandag pas weer echt in de maand. Met het aanbreken van september zijn ook alle scholen weer begonnen en daarmee tegelijk een hele keur aan sportclubjes, muzieklessen en andere cursussen. Leuk natuurlijk, maar misschien wel een beetje wennen na die lange, vrije zomer. De aanbiedingen van deze week maken het u in de keuken in ieder geval even extra makkelijk.

 

Een appel per dag…
Zo zijn de eerste Alkmene appels er weer! Vers geplukt uit de boomgaarden van verschillende Nederlandse telers. De Alkmene is een voorloper van de Elstar en een echt zomerappeltje. In het begin is de appel nog wat zuur, maar na een paar dagen wordt deze steeds zoeter.
De frisse appeltjes zijn natuurlijk ideaal om mee te geven in de schooltas, bijvoorbeeld samen met de Ernie & Bert kinderkoekjes. Vriendin maakte een schaal appelmoes van de nog wat zure appels, waarna zoontje van vijf besloot de warme maaltijd te laten voor wat die was en in zijn eentje de hele schaal leeg te eten. Ook heel geschikt voor appelmoes dus ;-)

 

Lekker makkelijk
Heeft u na een drukke dag weinig tijd om te koken, maar wel zin in een goede maaltijd? Dan bieden de quiches van de Oorsprong wellicht uitkomst. De Oorsprong is het bedrijf van Koos Boertjens. In zijn kookstudio in Arnhem maakt hij biologische kant-en-klaar maaltijden met pure ingrediënten, die hij zoveel mogelijk van lokale boeren haalt.
Het fruit van deze week is vervolgens ideaal voor een bijpassend toetje. Maak er bijvoorbeeld deze overheerlijke appel-ananascrumble mee, favoriet van Odin-collega Joyce. Of ga voor een eenvoudige fruitsalade met appel, banaan en ananas (zonder kroon!). Geen zin in extra snijwerk, dan kunt u ook nog kiezen voor de ananasstukjes van Amaizin. Zo klaar en (bijna) net zo lekker.

 

En dan nog even dit…
Tot slot nog een nieuwtje dat weinig met onze aanbiedingen te maken heeft, maar ik u toch niet wilde onthouden. Vanaf 13 september presenteert Kunsthal Rotterdam de tentoonstelling Rudolf Steiner - Alchemie van het Alledaagse. En dat niet alleen: ter gelegenheid van de tentoonstelling wonen op de daktuin van het gebouw sinds kort bijenvolken van onze eigen Odin-imkerij! Odin-imker Jos Willemse plaatste de volken Neel en Jannie op het groene dak van het gebouw. In het weekend van 27 en 28 september kunt u samen met onze imker bij de bijen kijken en er bloembolletjes planten. Meer informatie over de tentoonstelling en de bijen vindt u hier of in de Odin Herfstspecial die binnenkort bij uw bestellingen verschijnt.

 

Ook op het Odin-kantoor raken de laatste lege plekken van vakantievierende collega’s langzaam weer gevuld. De komende weken gaan we ons bezighouden met de herfstcampagne, waarover later meer... Voor nu een hele mooie week gewenst!

 

Hartelijke groet,

 

Evelien Meijs
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.