Nieuws

 

Winterweer = winterkost

 

 

Er wordt voor deze week echt winterweer voorspeld, veel winterse buien en hopelijk ook mogelijkheden om te schaatsen of sleeën.  Tijd dus voor winterse kost! Ik ga het weekend dan ook maar een heerlijke maaltijdsoep maken en aangezien ik nog spliterwten in huis heb, wordt het een goedgevulde erwtensoep. Natuurlijk met prei, groenselderij, wortelpeterselie en wortelen. En deze keer geen rookworst maar uitgebakken salami.

Als ik dan nog zin heb, maak ik ook nog een heerlijke stoofschotel met rundvlees, kastanje champignons, uien, knoflook en spruitjes. Alles afgeblust met een rode wijn. Daarvoor kunt u heel goed de Novello dino nardi van wijnhuis Perlage gebruiken. Deze primeurwijn is jong en kunt u niet al te lang bewaren. Voor de nieuwe primeurwijn op de markt komt (november) moet de oude wel op zijn. Dat is met deze wijn vast geen probleem.

Pannenkoeken kunnen natuurlijk altijd maar wij aten ze vroeger vaak na een bordje erwtensoep. Lekker met Ahornstroop. Ahornstroop is het ingedikte sap van de suikeresdoorn en komt voornamelijk uit Canada. De Canadezen zijn erg trots op hun “Maple syrup”. Familie uit Canada brengt dan ook steevast een fles mee als ze op bezoek komen. Vanwege zijn bijzondere smaak wordt ahornstroop ook wel de koning der stropen genoemd. De kleur is amber doorschijnend en de smaak aangenaam zoet en karamelachtig met een accent van toffee en vanille.

 

Ahornstroop is niet alleen lekker op pannenkoeken maar ook op wafels of in koekjes. Gebruik de stroop ook eens in een dressing, marinade, brownie of cake. Of maak deze geroosterde kikkererwten: Rooster kikkererwten en bestrooi met paprika, komijn, chili vlokken en zout en bedruppel met citroensap, ahornstroop en olijfolie. Rooster 45 min. in de oven op 200º C.

 

Helpt u de Odin-imker aan hangkorven voor onze bijen?

 

Doet u mee en helpt u onze Odin-imker? We willen op drie zaterdagen zeven hangkorven maken met zo'n 14 mensen. Een aantal boeren waar de Odin-imkerij bijen verzorgd zullen ook mee doen. Het doel is op boerderijen waar Odin-bijen rondvliegen een hangkorf te plaatsen. 28 Januari gaan we beginnen met vlechten. We zoeken mensen die geld willen schenken, die mee willen vlechten en mensen die helpen bij het plaatsen van de hangkorven bij de boeren. Hoe kunt u meehelpen? Kijk op onze Facebookpagina of op www.odin-imkerij.nl bij het nieuws. 

 

 

 

Een smakelijke week gewenst.

 

 

Hartelijke groet,

 

Gräcie Kluytmans
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.