Nieuws

Het eerste lichtfeest 


 

 

 

Dinsdag 11 november is het alweer Sint Maarten. Het eerste lichtfeest op weg naar kerst. Het feest waarbij kinderen al zingend met lampionnen de deuren langs gaan. In Brabant, waar ik oorspronkelijk vandaan kom, is Sint Maarten geen groots gevierd feest. Bij mij roept 11 november meer de herinnering op van strooiavond zoals wij dat noemden. Wij zaten dan al vanaf de middag te wachten tot er ‘s avonds op de ramen en deuren zou worden geklopt. Een geheimzinnige hand gooide dan door de voordeur een lading snoepgoed naar binnen. Vanaf de dag daarna mochten we dan ons schoentje bij de open haard zetten met de hoop dat de Sint er ’s nachts iets in zou doen.  Ik ben er nog niet helemaal achter of dit gebruik puur familietraditie is of dat meer mensen deze traditie van een strooiavond kennen.

 

Of 11 november voor u nou de viering is van het eerste lichtfeest, de aftrap van het Sinterklaasfeest of misschien van Carnaval, met heerlijke producten als pompoen, clementines en droplollies kunt u in ieder geval alvast in de stemming komen. Wilt u graag meer weten over de lichtfeesten zoals Sint Maarten? Dit boekje is een handige en mooie wegwijzer om de jaarfeesten in een nieuw licht te bekijken.


Lekker bij de open haard
Verder kan ik de prachtige aubergines die we deze week in de aanbieding hebben natuurlijk niet aan uw aandacht laten ontsnappen. Een van mijn favoriete groenten, ideaal in vele gerechten, van Italiaans tot Aziatisch. Heerlijk is het bijvoorbeeld om de aubergine in plakken te snijden en te grillen met peper en zout. Vul deze dan met een linzenmengsel met paranoten, tomatenpuree, rode ui en pikante kruiden en maak er rolletje van. Lekker bij een borrel met een frisse doperwtenspread en een zelfgemaakt broodje met de broodbakmix boerenbruin. Een wijn die daar goed bij past is de jonge en robuuste rode sulfietvrije Almagia van Giancarlo Ceci. Genoeg ingrediënten voor een  lekker avondje thuis dus! Alleen nog de open haard en wat kaarsjes aansteken voor een echte herfstsfeer in huis.

 

De laatste bollenplantdag
Wilt u graag nog bollen planten? U kunt zich nog steeds aanmelden. Zaterdag 8 november zijn we druk aan het bollenplanten bij de Fruitweelde, te Inge (bij Tiel) en als afsluiting op 15 november bij de familie Vos in Kraggenburg (Noordoostpolder). Opgeven kan via consument@odin.nl of 0345 -57 51 54. Geef bij de aanmelding uw schoenmaat op om kans te maken op een paar leuke tuinlaarzen! 

 

Ik wens u een verwarmende week toe. 

 

Hartelijke groet,

 

Anne-Marij de Koning
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.