Nieuws

 

Knietschen met Pasen

 

Als kind vond ik Pasen altijd al een heel leuk feest. Paaseieren zoeken in de tuin, met het hele gezin paaseieren schilderen en uitgebreid ontbijten. Een mooie manier om de lente te vieren.  Vooral het paaseieren schilderen was bij ons thuis altijd een hele happening. Terwijl mijn moeder de eieren met meerdere tegelijk onderdompelde in verschillende kleuren waren mijn twee zussen, mijn vader en ik druk met het beschilderen van de eieren. Bloemetjes, stippen en zelfs paashazen en kuikens werden op de eieren geschilderd. Tijdens het Paasontbijt zelf werd er geknietscht. Een  Limburgs gebruik dat we van mijn oma hebben overgenomen en bij ons met Pasen nog steeds traditie is. Voor de mensen die het niet kennen, knietschen is een soort wedstrijd waarbij je met het ene ei het andere ei kapot probeert te ketsen. Degene met het (meest) hele ei heeft gewonnen. Alles draait daarbij om de manier waarop je het ei vasthoudt, een techniek die mijn moeder (dochter van mijn oma) nog steeds het beste beheerst...

 

Naast geschilderde eieren zijn er ook nog een hele hoop andere manieren om het paasontbijt net wat specialer te maken. Erg lekker is bijvoorbeeld het appel-mangosap van Odin, maar een zelf gemaakte smoothie van avocado, framboos en sinaasappel vind ik ook een echte aanrader. Verder een goede kaas, croissantjes, lekkere broodjes en wat mij betreft kan een goede kop koffie ook niet missen. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is kun je de ontbijttafel nog aanvullen met gerookte Sockeye zalm. Genoeg lekkers denk ik om de Paastafel te kunnen vullen!

 

Heerlijk om zijn bubbels
Met een collega en oud-collega ging ik afgelopen week uit eten. We bestelden vooraf een Prosecco waarover de ober ons een duidelijke uitleg gaf: “er zitten bubbels in, dat maakt hem zo lekker”.

 

Ook de prosecco van Perlage heeft heerlijke bubbels, maar er zijn meer dingen die de Italiaanse wijn zo lekker maken. De handgeplukte Glera-druiven voor deze Soraloc groeien in de Noord-Italiaanse Proseccostreek Pianura di Soligo. Daar begonnen de zeven broers Nardi in 1985 op hun wijngoed Perlage met het maken van Prosecco. De wijn is sprankelend en fris van smaak met hints van appel. Het fruitige smaakpalet van deze Prosecco combineert goed met Aziatische gerechten met fruit, kip, vis of rijst. Ook als aperitief is het een echte aanrader.

 

Huishoudelijke paasmededelingen:

Tot slot heb ik voor Pasen nog twee huishoudelijke mededelingen:
- op dinsdag 7 april, de dinsdag na Pasen, leveren we wel webwinkelbestellingen uit. We pakken echter geen vers brood, vlees en vis in, omdat onze bakker, visboer en slager op 2e paasdag gesloten zijn.

- op woensdag hebben we een beperkt broodassortiment.

 

Ik wens u een sprankelende week toe!

 

 

Hartelijke groet,

 

Anne-Marij de Koning
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.