Nieuws

Zomerfruit

 

Vanaf deze week hebben we een nieuwe bramenleverancier. Om de hoek van het hoofdkantoor van Odin in Geldermalsen teelt de Fruitweelde, in Ingen, deze heerlijke fruitsnoepjes. Zelf ben ik een echte fan van bramen. Ieder jaar staat de bramenpluk bij mij steevast op het programma. Met een aantal bakjes onder mijn arm fiets ik dan naar het bos. Zonde om ze te laten hangen toch? Een stuk makkelijker en zeker net zo lekker zijn deze Betuwse bramen. Ideaal om zelf jam van te maken, of huisgemaakt ijs. Met een beetje hulp  van het boek van de maand IJs en Co komt u daar vast wel uit! De bramen zijn ook erg lekker in dit zomertoetje in combinatie met watermeloen.

 

 

Niet alleen de passie voor bramen is groot bij de Fruitweelde, ook de liefde voor bijen wordt gedeeld. Alle reden voor onze Odin-imker Jos om daar een bijenvolk te plaatsen. Het fruitteeltbedrijf doet ook mee met het project Bij, Boer en Burger. Het Louis bolk instituut, de Iona stichting en Odin werken in dit project samen om in kaart te brengen wat voor effecten bijen op het landbouwbedrijf hebben. De fruitweelde wil daarom graag haar aantal bijenvolken uitbreiden. Ze roepen u dan ook op mee te helpen met het bouwen van de bijenstal. In ruil voor materialen, een bijdrage of arbeid krijgt u biodynamisch fruit van de Fruitweelde. Een goede ruil toch? Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 

Bella Italia
De overige aanbiedingen van deze week zijn ook lekker zomers. Zeker diegenen die een vakantie naar Italië in het vooruitzicht hebben, kunnen alvast helemaal in de stemming komen. Pasta staat bij mij iedere week wel een keer op het menu. Altijd weer net even een ander recept. Dus ook deze week kan ik mijn hart weer ophalen. Een lekkere zomervariatie vind ik tagliatelle met een rode pesto erdoor, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en dan het liefst nog gegrilde courgetteplakjes en een handje vol rucola. Een misschien wat onverwachter product in de Italiaanse keuken is tofu basilicum. Leuk om te gebruiken voor een voorgerechtje bijvoorbeeld met in blokjes gesneden geroosterde paprika op een stokje en een basilicumblaadje ertussen. Of u nu van Italiaans houd of niet het leuke van deze tijd van het jaar is in ieder geval dat het grootste deel van de groente en het fruit van Nederlandse bodem komt.

 

Ik wens u een mooie en zonnige week toe.       

 

 

Hartelijke groet,

 

Anne-Marij de Koning
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.