Nieuws

Hij komt, hij komt...

Eindelijk is het  zover, dé week van het jaar voor alle kinderen is dan toch eindelijk aangebroken.  Een week waarin de tradities hoogtij vieren, de spanningen oplopen en geheimen bewaard blijven.

 

Toen ik een jaar of drie was heb ik pakjesavond onder de tafel doorgebracht. Ondanks de berg cadeautjes die de pieten hadden meegebracht, kwam ik pas onder de tafel vandaan toen ik er echt zeker van was dat ze weer richting Spanje waren vertrokken. Mijn jongste broer en ik schelen 5 jaar en in zijn jonge jaren werden we op 5 december altijd naar het dierenparkje op de hoek gestuurd om de beestjes nog wat brood te brengen. Wat jammer dat we daardoor altijd het bezoek van de Sint hebben gemist. De warme chocolademelk met speculaas kon de pijn gelukkig grotendeels verzachten. Nou lijkt het misschien dat pakjesavond voor mij niet zo leuk was, maar ik herinner me ook nog de Cindy pop met koffer die ik gekregen had en die een tijdje mee naar bed is gegaan, en het zingen van de sinterklaasliedjes op zolder omdat daar nog een stukje schoorsteen stond (stel je voor dat hij ons anders niet zou horen).
Sinds de geboorte van mijn zoon komt de hele familie bij ons bij elkaar, gezellig samen eten en dan pakjes uitpakken en een spelletje spelen. Door tijdgebrek eten we dit jaar lekker makkelijk broccolisoep, dan kunnen we daarna aan de pepernoten en mandarijnen. In mijn herinnering kregen wij vroeger pas mandarijnen rond Sinterklaas, dus die horen er echt bij. Deze keer geen warme chocolademelk maar heerlijke vruchtenpunch, een lekkere kruidige drank die ik opwarm met een steranijs en kaneelstokje. 


Iedereen heeft zo zijn eigen tradities, zo begint pakjesavond voor de een pas echt als de zuurkool met worst op is en is het voor de ander niet geslaagd als er geen gedicht en spectaculaire surprise aan te pas komt. Misschien gaat u wel pannenkoeken bakken, gourmetten (daarvoor hebben we nu mini rundvleeshamburgers, -biefstukjes - en -chipolata's) of drinkt u een lekker wijntje. Wat het ook wordt, ik hoop dat het een fijne week wordt met nieuwe tradities en fijne herinneringen.

 

Hartelijke groet,

 

Gräcie Kluijtmans
namens het Odin webwinkelteam

 

PS: Bent u nog benieuwd naar de andere aanbiedingen? Klik dan hier

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.