Nieuws

Woensdag pannenkoekendag


 

Bij ons was de woensdag vroeger steevast pannenkoekendag. We begonnen met soep, het liefst tomatensoep of de huisgemaakte uiensoep van mijn moeder. Hoewel mijn moeder zelf niet zo van pannenkoeken hield bakte ze voor ons met liefde een hele stapel. Het lekkerst vond ik pannenkoeken met spek. Maar zodra de eerste kersen er waren verdween de spek van het menu en konden we niet snel genoeg beginnen met kersenpannenkoeken eten.

 

Voor de kersenpannenkoeken is nog even geduld nodig. Tot die tijd zijn met pannenkoeken natuurlijk veel variaties mogelijk. Maak ze bijvoorbeeld met de Odin pannenkoekenmix of probeer deze receptvariatie met pompoen. Om nog  lekker wat groente binnen te krijgen is een huisgemaakte paprikasoep van te voren een echte aanrader. Het allerlekkerst vind ik die wanneer de paprika’s worden gegrild in de oven, waardoor ze zo’n lekker zoete smaak krijgen.

 

Kip met bloedsinaasappel
Als ik verder naar de aanbiedingen kijk van deze week zie ik nog twee dingen waar ik persoonlijk heel blij van word; namelijk de drumsticks en de Tarocco (half)bloedsinaasappels van Salamita.  Ook de combinatie van deze twee producten is erg lekker. Zeker wanneer je de sinaasappel gebruikt voor bijvoorbeeld de volgende marinade: laat het sap en de schil van de sinaasappels inkoken met knoflook, honing, chilipeper, sojasaus en zout en peper. Doe de kip in een schaal en laat minimaal drie uur tot een nacht afgedekt marineren in de koelkast. Vervolgens lekker bakken in de pan of oven. Voor een vegavariant zijn de drumsticks natuurlijk goed te vervangen voor tofu. 

 

Hopelijk heeft u weer genoeg heerlijke receptinspiratie voor komende week!

 

Hartelijke groet,

 

Anne-Marij de Koning
namens het Odin webwinkelteam

 

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.