nieuws

Kleine noot - De aanbiedingen gaan in op donderdag. Omdat het donderdag Hemelvaart is en ik niet aan het werk ben staat het nieuws er een dagje eerder op.

Graskaas

Eindelijk, er is weer graskaas! Graskaas wordt gemaakt van de eerste melk die de koeien in het voorjaar geven nadat ze weer mals voorjaarsgras hebben gegeten. Lekker op brood en al helemaal een feestje om te laten smelten over een pitabroodje kip shoarma.

Rare snijboon?

Kies voor heerlijk zoete abrikozen voor een lekker zomergevoel - ook perfect voor een tarte tatin. De (bijna) vergeten groente snijbonen zijn extra voordelig deze week. Snijbonen kook je ongeveer 7 minuten en smaakt lekker met een aardappelpuree, geroosterde trostomaten en een gebakken scholfilet. Eet je liever vegetarisch neem dan de groene speltbites van Soto. Met het warme weer van deze week smaakt een lichte Syrah heerlijk bij dit gerecht.

No time to waste

Wist je dat baby avocado’s eerder altijd werden uitgesorteerd? Ze voldoen namelijk niet aan de gangbare maat. Zonde vinden wij bij Odin, want kleine avocado’s zijn juist extra romig en ideaal als eenpersoons portie. Avocado kun je natuurlijk lekker leeg lepelen, in een salade verwerken of op je boterham prakken. Mijn tip: grillen op de BBQ. Snijd de avocado door de helft, haal de pit eruit en vul het pitholletje met fijngesneden witte ui, tomaat en wat koriander. Zet de avocado een kwartiertje op de schilkant op de (niet te hete) grill. Voor het ultieme zomergevoel serveer je jezelf natuurlijk een lekker koud bio biertje

 

Deze week ga ik genieten van een aantal vrije dagen. Volgende week zal mijn collega Joyce het nieuws voor jullie schrijven. De dinsdag na Pinksteren - 6 juni - vervalt als afhaaldag.

Fijne week!

Groet, Marina