Nieuws

Zon in de keuken

 

Nu het er op lijkt dat het de komende week vooral zal gaan regenen brengen wij met de aanbiedingen graag de zon naar u toe. Bij mij roepen de producten van deze week allerlei heerlijke gerechten uit het zonovergoten Azië op.

 

Neem de mango, een waar pareltje uit de Aziatische keuken. Ik vind het heerlijk om deze als snack met een beetje zout te eten maar de vrucht is ook erg smaakvol in een frisse noedelsalade met verse kruiden en een pittige dressing. De gele kleur en zoete smaak van mango is ook lekker in een dessert. Maak er bijvoorbeeld een mangomousse van door de vrucht te pureren en met de hand te mengen met Biogarde volle stand. Roer er wat kokosvlokken en een snufje kardemom doorheen en u heeft een heerlijk toetje. 

 

Tofu is ook zo’n typisch Aziatisch product. De amandel-sesam tofu van het Duitse bedrijf Taifun is een echte aanrader, ook als u niet zo ervaren bent in het bereiden van tofu. Deze heeft namelijk van zichzelf al een heerlijke smaak en hoeft u slechts vijf minuten aan beide kanten te bakken in een koekenpan. De tofu is heerlijk om te gebruiken als burger met gegrilde aubergine en shii-takes of verwerkt in een rijstgerecht als gado gado. Serveer de mango met zout erbij, zo heeft u toch nog een beetje de zon in de keuken.

 

Van Nederlandse bodem

Maart en april zijn qua groenten en fruit altijd een overgangsperiode. Van de kolen schuiven we langzaam op naar voorjaars- en zomergroente en fruit van eigen bodem. De meeste zaden worden in het vroege voorjaar ingezaaid en daar plukken we nu de eerste vruchten van. Deze week zijn zelfs de aubergines, de puntpaprika’s en de shii-takes afkomstig van Nederlandse boeren. Van Frank de Koning hadden we afgelopen week al de oerkomkommer en nu ook de aubergine, de puntpaprika is geteeld door Groenland in Andel en de shii-takes door PaddenstoelenRijk in Rossum. Leuk toch? Shii-takes zijn niet alleen lekker op een burger maar ook in dit recept van gevulde puntpaprika's.

 

Niet in de aanbieding maar wel van Nederlandse bodem en vanaf deze week weer verkrijgbaar zijn witte asperges en rabarber. Dit zijn echt van de seizoensproducten waar ik ieder jaar weer heel erg naar uit kijk. Witte asperges zijn heerlijk bereid op klassieke wijze maar ook met zalm of in een salade komt de witte groente goed tot zijn recht. Met de eerste rabarber maak ik altijd een heerlijk crumble of jam, het liefst gecombineerd met aardbeien. Genoeg inspiratie!

 

Huishoudelijke mededelingen

5 mei

Op dinsdag 5 mei is een aantal afleverpunten gesloten. Als u normaal gesproken op dinsdag uw boodschappen afhaalt, kan het zijn dat het afhaalmoment verschuift. Een overzicht hiervan treft u hier aan.
Voor afhaaldag woensdag 6 mei kunnen we GEEN vers brood inpakken en hebben we beperkt vlees- en visassortiment.

 

We wensen u een zonnige week toe!

 

Hartelijke groet,

 

Anne-Marij de Koning
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.