Nieuws

Kleurrijk begin van de lente

 

Aankomende week begint de lente, een seizoen waar ik altijd reikhalzend naar uit kijk. Heerlijk dat de zon weer schijnt, het leven zich weer veel meer buiten afspeelt en kleur krijgt. Ondanks dat de wilde wortelen van biodynamisch akkerbouwbedrijf van Lizelore Vos in Kraggenburg, vorig jaar al geoogst zijn zorgen zij toch voor kleur op tafel. Deze oerwortelen in verschillende kleuren  en vormen zijn samen een vrolijk geheel in bijvoorbeeld een hartige taart met reepjes wortel  afgewisseld met reepjes courgette. Bekleed een springvorm met hartig taart deeg en leg van buitenaf om en om met een rondje courgette en een rondje wortel. Leg de courgette met de schil naar boven, voor nog meer kleur. Voor het midden is het handig om een plakje wortel en een plakje courgette op elkaar te leggen, deze op te rollen en in het midden te leggen. Kluts twee eieren met verse kruiden naar smaak en giet over de groente, bak de taart in 30 minuten gaar.

 

Courgette is ook lekker met kabeljauw. Snijd met een kaasschaaf lange plakken van de courgette, rol ze om een stukje kabeljauw en stoof ongeveer 15 minuten in de oven. Maak er een saus bij van verse basilicum en het stoofvocht. Maak af met vers gemalen peper en serveer met (basmati)rijst.

 

Bij de aanbiedingen van deze week vindt u ook een 3 liter blik met Portugese olijfolie. Eelco Schaap en Karin Sligting hebben een veelzijdig biodynamisch bedrijf in Serre de Estrala. Op hun landgoed Dominio Vale do Mondego staan kersen- en olijfboomgaarden, loopt een grote kudde melkschapen en hebben zij een eigen kaasmakerij. Met zijn enthousiasme inspireerde Eelco Schaap ook boeren uit de directe omgeving om biologisch te gaan telen. Zodoende ontstond het aanbod van deze heerlijke biologische olijfolie.

 

Door het mooie weer van de afgelopen dagen heb ik helemaal zin gekregen om de moestuin weer in orde te maken en een plan te gaan maken met wat ik er in ga zetten. In ieder geval de soorten die in het setje met zaden zit van de de grootste zaadbank van Nederland. Doet u ook mee om de octrooiwetgeving te veranderen en patenten op voedsel definitief te veranderen?

 

Ik wens u een kleurrijke en zonnige week toe.

 

 

Hartelijke groet,

 

Gräcie Kluytmans
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.