Nieuws

Jippie! Herfst!

 

Bij het zien van het  groente en fruitaanbod komt de herfst je vanzelf tegemoet. Oranje pompoenen, kastanjechampignons en Satsuma mandarijnen zijn maar een paar aankondigingen dat de herfst nu echt is begonnen. Ondanks dat de zomer mijn favoriete seizoen is, geniet ik ook van de herfst met zijn prachtige kleuren, en nu helemaal met heerlijke zonnige dagen.  De Satsuma mandarijnen horen echt  bij de herfst. Enkele jaren geleden maakte ik voor het eerst kennis met deze mandarijn met groene schil. Ik werd verrast door de frisse smaak (had me al schrap gezet op erg zuur) en dit mandarijntje is al snel een favoriet geworden. 

 

De herfst nodigt uit om naar buiten te gaan voor een stevige wandeling. Ik kan het niet laten om tijdens zo’n wandeling de gevallen kastanjes op te rapen. Deze leg ik samen met wat mooi verkleurde bladeren op een schaal om zo het mooie van de herfst in huis te halen. De avonden worden nu al een stuk korter en kouder en dan gaat er niets boven warmte en gezelligheid. Eerst een lekkere stoofpot met pompoen en daarna lekker op de bank met een kop thee (met of zonder honing) met de kaarsen aan.

 

Deze week pakken we bij uw bestelling het blad 'Lekker vegetarisch' in, gewoon omdat het een leuk blad is en u misschien nog wat inspiratie kan geven. Er staan o.a. twee recepten in met zonnebloempitten: een melk en kefir. Maar u leest ook alles over fermenteren, helemaal hip tegenwoordig en erg gezond. En tenslotte vertelt Jan Diek van Mansvelt over het belang van een goede bodem. Veel leesplezier!

Ik wens u een mooie week.

 

 

Hartelijke groet,

 

Gräcie Kluytmans
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.