Nieuws

Typische najaarsvrucht

 

Kaki fruit is een vrucht die geen grote bekendheid geniet, wel jammer eigenlijk.  Ik vergeet vaak hoe lekker kaki fruit is totdat ik het weer een keer geproefd heb en me  afvraag waarom ik het niet vaker eet.  Kaki fruit heeft een zoete smaak die wel wat weg heeft van abrikoos of mango. Schillen is niet echt nodig. Bij een oranjerode schil is de vrucht rijp, ook bij een wat glazige schil kunt u de kaki nog eten. Een rijpe kaki blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast. Heeft u een onrijp exemplaar dan kunt u die het beste op kamertemperatuur laten rijpen. Er zijn talloze mogelijkheden met kaki fruit: in een salade met jonge Bastiaansen kaas en gemengde noten bijvoorbeeld, als toetje in de yoghurt, gegratineerd met geitenkaas, in plakjes bij kip of verwerkt in een chutney..
Rucola vind ik ook erg lekker maar vaak gebruik ik er maar een klein beetje van, bijv. op een pizza of in een wrap met gerookte makreel en crème  fraîche. Van wat ik overhoud maak ik dan een heerlijke pesto met Parmiggiano kaas en pijnboompitjes.

 

Voor de liefhebbers is er weer winterchocolade van Vivani, een melkchocolade reep met kaneel, vanille en speculaas. Bij Vivani investeren ze bovendien  in kleinschalige biologisch werkende boerenbedrijven in Ecuador en de Dominicaanse Republiek. De boeren krijgen een eerlijke prijs voor de basisgrondstoffen en hebben zo zicht op een betere levenstandaard. Dat is extra genieten. De winterchocolade is slechts beperkt leverbaar.

 

De Vegetariërsbond heeft wederom het blad “Lekker Vegetarisch” beschikbaar gesteld, en deze pakken we dan ook in bij uw bestelling. Het is een mooi blad geworden met geweldig inspirerende recepten, alles over wecken en een stukje over mijn oude woonplaats Nijmegen en het voedselbos dat wekelijks aan plaatselijke restaurants levert.  Ook komt de vraag “waarom eten we eigenlijk?” aan bod. 

 

Ik wens u veel leesplezier en een mooie week toe.

 

 

Hartelijke groet,

 

Gräcie Kluijtmans
namens het Odin webwinkelteam

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.