Nieuws

Sperziebonen.nl

 

 

Sperziebonen en zomer horen echt bij elkaar. Wij Nederlanders eten deze groente eigenlijk wel het hele jaar door, maar het grootste deel van het jaar komen de groene bonen uit het buitenland, uit een potje of uit de diepvries. Bonen houden namelijk van warmte en daarom is het Nederlandse oogstseizoen maar kort. Op dit moment zitten we er midden in en dat betekent dat de pluk in volle gang is bij onze vaste Nederlandse sperziebonenleverancier Gert-Jan van Raaij in het Noord-Brabantse Haps (bij Nijmegen). Komende week zijn de sperziebonen bij ons in de aanbieding.  Ze zijn machinaal geplukt en dat maakt de sperziebonen voor u prijstechnisch aantrekkelijk. Het is nu dus goed bonen eten en met het mooie zomerse weer kregen wij wel zin in een lekkere salade. Voor bij de barbecue of om mee te nemen in de koelbox naar de waterkant of een koele picknickplek in het park of bos.

 

 

Koelbox inpakken en hop

In die koelbox of bij die barbecue passen natuurlijk nog heel veel andere lekkere zomerse aanbiedingen. Bijvoorbeeld een paar biodynamische tomaten van De Lepelaar, een biologische komkommer van Noordhoek, een fles Spaanse zomerwijn van Montanar, een van de fruitige smoothies van Cerene of de  ijsthee citroen van Piramide en natuurlijk wat lekkere kazen. En niet te vergeten de heerlijke hummus met zongedroogde tomaat van Florentin. De braadworsten zijn goed voor op de grill natuurlijk, maar u zou er ook een pittig tapasgerechtje mee kunnen maken met tomatensaus, knoflook, chilisaus en peper. Als ik dit zo schrijf, denk ik dat ik vandaag maar wat eerder naar huis ga. Even snel wat kokkerellen, koelbox inpakken en hop, lekker naar buiten en genieten van een hopelijk mooie zomeravond…

 

Ik wens u toe dat u er komende week ook van kunt genieten!

 

 

Hartelijke groet,

 

Merle Koomans
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.