Nieuws

Zoete nazomer

Zo langzamerhand komt Nederland weer een beetje in het normale ritme; de scholen zijn op de meeste plekken alweer begonnen en op ons kantoor in Geldermalsen zijn ook de meeste collega's weer terug van vakantie. Ik probeer het vakantiegevoel altijd zolang mogelijk vast te houden en we gaan er dan ook regelmatig 's avonds nog even op uit als het weer het toelaat. Een rondje polder of een ijsje in haven en kijken naar de bootjes die af- en aanmeren, heerlijk! Een makkelijke maaltijd is dan wel zo handig; bijvoorbeeld spaghetti met courgette en een tomaten-basilicumsausje en Griekse schapenfeta of een snelle roerbak met paksoi en daarbij in de roomboter gebakken scholfilet.  Als u zin heeft om wat meer tijd te besteden aan het eten dan is courgetti een lekker recept.  Met name het ragfijn snijden van de courgette is een tijdrovend klusje.

 

Heeft u wel eens verse vijgen gegeten? De biodynamische verse vijgen die bij de aanbiedingen van deze week staan komen van HaciendasBio in Spanje en zijn tongstrelend zoet. De vijgen hebben een lichtgroene schil en zijn op z'n lekkerst als ze een beetje zacht zijn. Ik eet ze graag zo uit het vuistje met schil en al of door een salade met rucola en feta. Collega Joyce snijdt ze een klein stukje open aan de bovenkant, vult ze met zachte geitenkaas, rozemarijn en een beetje balsamico en laat ze warm worden op de barbecue. Lekker met een warm stokbroodje. En als de barbecue dan toch aanstaat, leg er dan gelijk een paar kolfjes suikermaïs op…als dat niet lekker nazomeren is!

 

Ik wens u een heerlijke nazomerweek toe.

 

 

Hartelijke groet,

 

Marina de Smit
namens het Odin webwinkelteam

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.