Nieuws

Er is weer graskaas!

Ieder jaar na een lange winter in de stal gaan de koeien als de temperatuur het toelaat huppelend weer de wei in. Een prachtig gezicht om de koeien te zien dartelen door de wei, zo mooi zelfs dat veel boerderijen een weidedag organiseren.  Na het vreugdedansje  gaan de koeien weer over op de orde van de dag: grazen. Van dit verse gras krijgt de melk een mildere smaak. De kaas die van deze melk wordt gemaakt heet graskaas en is mild en romig van smaak. Graskaas is maar een beperkte periode in het assortiment. Deze week hebben we graskaas van Bastiaansen deze is gemaakt van vegetarisch stremsel, de graskaas van Loverendale is van biodynamische kwaliteit (en ook gemaakt van vegetarisch stremsel). 

 

Ook van biodynamische kwaliteit hebben we bospeen uit Italie en groenselderij uit Spanje, allebei zijn lekker rauw, gekookt of in een wokgerecht. Omdat het aanbod van Nederlandse groenten nog steeds niet optimaal is hebben we ook nog gekozen voor Spaanse courgettes. Het is helemaal hip om daar courgette pasta van te maken, ook wel courgetti genaamd. Dit recept geeft u alvast wat inspiratie.
Maakt u liever pasta op de gewone manier? Dan vindt u bij de aanbiedingen ook nog verse tagliatelle.
Daar kunt u ook kiezen uit kip (kippenbout), vis (kabeljauw) of vegetarisch (spinazieburger).  Dat belooft een flexitarische week te worden!

Zaadbankactie

Afgelopen weken hebben we u al op de hoogte gehouden van de zaadbankactie van Bionext. Het gaat nog steeds erg goed, de filialen schieten als paddenstoelen uit de grond. Vergeet u niet als u zaadjes heeft ontvangen om u ook als zaadbank filiaal aan te melden? Ondertussen zijn bij Odin alle zaadjes al verkocht en hopen we snel op nieuwe voorraad.

 

Een mooie week gewenst

 

 

Hartelijke groet,

 

Gräcie Kluijtmans
namens het Odin webwinkelteam

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.