Nieuws

Oranje boven!

 

 

Dit weekend is het Pasen. Zaterdag 26 april is het voor de eerste keer Koningsdag. Voor de afhaaldagen in de tussenliggende dagen hebben wij om te beginnen de volgende huishoudelijke mededelingen:

 

-          Op de afhaaldag na Pasen, dinsdag 22 april,leveren we geen vers brood, vlees en vis. De slager, visboer en bakker leveren voor deze afhaaldag namelijk geen verse producten aan. Omdat we deze producten niet voor 1 dag uit kunnen zetten in de webwinkel, kunt u ze wel in uw winkelwagentje stoppen, maar we kunnen ze niet voor u inpakken!

 

-          In de rest van de week na Pasen levert onze bakker een beperkt assortiment vers brood. Het kan dus zijn dat u voor 1 week moet uitwijken naar een ander brood dan u gewend bent. We hopen op uw begrip!

 

De feestdagen maken van komende week een beetje een gebroken week. Na de uitbundige Paasaanbiedingen doen we het daarom even een weekje rustig aan. Wat mij betreft is dat niet synoniem voor saai overigens, want ook aan de aanbiedingen van deze week zitten weer een paar leuke verhalen. Neem bijvoorbeeld de bloemkool. Geen import, maar winterbloemkool van Nederlandse bodem. Met dank aan de zachte winter. Winterbloemkool wordt namelijk al vόόr de winter geplant, om in het voorjaar geoogst te kunnen worden. Moet het alleen niet te hard gaan vriezen, want dan vriezen de planten kapot op het land en moeten we tot  juni wachten op Nederlandse oogst. De afgelopen winters was dat het geval, maar deze winter was zeer winterbloemkool-vriendelijk. En zie daar, eind april kunnen we genieten van langzaam gegroeide winterbloemkool van het  Zeeuws Hof uit Zeeland en Cees Nieuweboer uit Friesland. 

 

Mini’s aan de top

Naast de winterbloemkool zijn ook de grappige baby avocadootjes weer in de aanbieding. Een hit zijn ze inmiddels, deze  mini’s op een schaaltje. Grappig om te zien, smaakvol en reuze handig in kleinere huishoudens. En met het goede verhaal erachter natuurlijk, dat ze voorheen door de teler uitgesorteerd werden omdat ze niet groot genoeg gegroeid zijn. Hebben er opeens toch heel veel mensen plezier van gekregen. Daar kan ik nou blij van worden! Speciaal voor Koningsdag hebben nog meer mini’s voor u: een mix van rode, gele maar vooral veel oranje mini-paprika’s in een zakje. Lekker zoet van smaak. Het leek ons leuk om ze samen met de kropsla, mini-avocado’s en Nederlandse komkommer tot een vrolijke voorjaarssalade te verwerken: fris groen met een vleugje oranje boven.

 

Nieuwe voorraad bijenhotels

Wijs ik u tot slot nog even op onze nieuwe voorraad bijenhotels. Afgelopen week meldde ik dat de hotels op waren, maar de mensen van de sociale werkplaats IJmond hebben hard gewerkt om ons nog van wat extra bijenhotels te voorzien. U kunt ze dus nog bijbestellen, zolang de voorraad strekt. Want als ze nu op zijn, zijn ze echt op. Dan hangen er inmiddels heel wat bijenhotels verspreid door het land en dat is natuurlijk goed nieuws. Net zoals het ons zeer verheugde om te horen dat onze koning en koningin sinds deze week ook bijenkasten op hun landgoed hebben staan. Fijn om te weten dat de bijen ook hun belangstelling en zorg hebben!

 

Rest mij nog u een fijne week te wensen met hopelijk weer aangenaam voorjaarsweer voor ons en de bijen!

 

Hartelijke groet,

 

Merle Koomans
namens het Odin webwinkelteam

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.