Nieuws

Een ontspannen kerst

 

De dagen voor Kerst zijn aangebroken. Hoewel sommigen het jammer zullen vinden dat het geen witte maar vooral natte kerst zal worden, vind ik het getik van de regen tegen de ramen juist ook wel wat gezelligs hebben. Binnen schitteren de kaarsen, het getinkel van glazen, geroezemoes en een heerlijke geur uit de keuken. Bij ons thuis is sinds enkele jaren de traditie ontstaan om de gangen van het kerstmenu te verdelen. Mijn zussen maken beiden een gang, mijn ouders bereiden een gang en ikzelf natuurlijk ook. Wat de anderen precies gaan maken blijft voor mij nog even een verrassing. Zelf maak ik een appelcrumble met walnoten en gedroogde vijgen en een zelfgemaakte vanillesaus van melk, eieren wat suiker en vanillemerg.

 

Wellicht heeft u uw kerstmenu ook al klaarliggen. Maar mocht u nog inspiratie nodig hebben dan helpen wij u daar natuurlijk graag mee. Belangrijk is om het jezelf tijdens de kerstdagen vooral niet te moeilijk te maken. Super lekker is bijvoorbeeld deze snelle uiensoep van mijn collega Janneke. Snel klaar met de potten Franse uiensoep van de Kleinste Soepfabriek en erg lekker om te serveren met geroosterde ciabatta met tuinbonenspread en een glaasje witte chardonnay van Dominio de Punctum. Om het lekker simpel te houden zijn allemaal kleine hapjes als hoofdgerecht erg lekker om te serveren. Daar horen zeker een aantal goede kazen bij zoals deze brie, oude kaas en voor de liefhebbers een lekker schimmelkaasje. Daarbij een vers afgebakken ciabatta, gerookte sockeye zalmfilet, geroosterde kikkererwten met komijn- en chilipoeder, in repen gesneden wilde wortelen en lekker krokant gebakken zoete bataat en krieltjes. Verder kunt u het natuurlijk zo gek maken als u zelf wilt met sausjes, vlees en lekkere salades en natuurlijk een lekker wijn, bijvoorbeeld deze negen maanden gerijpte rode Cabernet Sauvignon. Dit stoofperenrecept geserveerd met een bolletje vanille-ijs is heerlijk om de maaltijd af te sluiten. Mocht u bij de koffie ook nog wat lekkers willen serveren dan zijn de bonbons van Belvas een echte aanrader!

 

Ik wens u fijne en vooral heerlijke kerstdagen toe.

 

Hartelijke groet,

 

Anne-Marij de Koning
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.