Nieuws

Pluk de dag!

Hoewel het altijd even wennen is om na een heerlijke vakantie weer terug in het ritme te komen, heb ik snel mijn draai gevonden. Ik word blij van alle verhalen van collega’s en foto’s van telers die druk aan het oogsten zijn. De eerste oogst Nederlandse Collina appeltjes wordt inmiddels volop geplukt. De Collina is een vroeg zomers ras en is knapperig, sappig en fris van smaak. Het is een heerlijk handappeltje voor onderweg of in de broodtrommel maar door zijn stevigheid en zuurtje ook heel geschikt voor in de moes of appeltaart. Eigenlijk heeft deze appel maar één nadeeltje: het is geen bewaarappel. Dus wel opeten voordat de volgende appelsoorten geplukt gaan worden…

 

Nazomeren
Qua weer zier het er naar uit dat we de aankomende week lekker kunnen nazomeren.. Bij de aanbiedingen van deze week staan onder andere Galia meloen maar ook cherry trostomaten; echt een zomerfavoriet van mij. Ik droog de tomaatjes lang en op lage temperatuur in de oven en eet ze met mozzarella en olijfolie. Het recept tomaten chili-jam van onze collega Janneke is ook echt een aanrader; als dip, bij de BBQ, op geroosterd brood of als spread op een toastje.

 

Ik wens u een heerlijke week toe!

 

 

Hartelijke groet,

 

Marina de Smit
namens het Odin webwinkelteam

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.