Nieuws

Even opwarmen

 

Regen, wind en kou. Het leek afgelopen week wel even herfst in Nederland. Volgens de NOS was het zelfs de koudste 19 augustus in 90 jaar tijd. Even schakelen dus, vooral voor degenen die net terugkwamen uit warme vakantieoorden.

 

De aanbiedingen van deze week bieden soelaas voor regenachtige dagen. Want dan kunt u gewoon met het recept van Anne-Marij of het kinderkookboek van de maand de keuken in duiken, of u met een stukje chocolade lekker op de bank nestelen.

 

Koekje erbij
De verwarmende rooibos kruidenthee van Piramide is ideaal bij herfstig weer. De theesoort komt uit Zuid-Afrika en wordt daar ook wel 'nectar van de natuur' genoemd. Mijn favoriete combi is rooibosthee met chocolade, bijvoorbeeld de Dark Ecuador van Kaoka met 80% cacao. Bent u meer van de koekjes, dan zijn de honingstroopwafels van Molenaartje een aanrader. Ook ideaal voor een gezellig momentje als de kinderen weer uit school komen.

 

Worteltjestaart
Bij wortelsap denkt u misschien vooral aan sapkuren, maar wist u dat u er ook heel verrassend mee kunt koken? Collega Anne-Marij bedacht er een recept voor hartige worteltaartjes mee, dat echt de moeite van het proberen waard is. Het pure sap is gemaakt van zaadvaste Rodelika wortels, die direct na de oogst verwerkt zijn. De frisse drank is ook te gebruiken als basis voor soepen en sauzen.

 

Zomer uit de tuin
U kunt de zomer natuurlijk ook aan tafel uitnodigen. Zo zijn de eerste Triumph de Vienne peren van het jaar er weer! Echte zomerperen, die rechtstreeks uit de Betuwse boomgaarden in Varik komen. Ook in de aanbieding is verse waterkers van biologische kwekerij De Klispoel. Deze frisse bladgroente is lekker op de boterham of in stamppot, maar doet het ook goed in een salade met bijvoorbeeld peer, avocado en blauwschimmelkaas. Een koud glaasje rosé erbij, heerlijk!

 

Gisteren hoorde ik de weervrouw op de radio zeggen: “na het weekend wordt alles beter!” Maar die afwisseling van onstuimige buien en diepblauwe luchten heeft toch ook wel wat, vindt u niet? Ik wens u in ieder geval een mooie en smakelijke week!

 

 

Hartelijke groet,

 

Evelien Meijs
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.