Nieuws

Smaaksensatie

 

Deze week neem ik het stokje over van mijn collega Gracie voor het schrijven van het nieuws. Leuk om daarom aan te sluiten op het nieuws van vorige week en iets te schrijven over een maand zonder suiker. Samen met een aantal collega’s doe ik namelijk mee. Het eten van geraffineerde suiker wordt in februari  vermeden, maar ongeraffineerde suikers eten we wel. Het lichaam heeft tenslotte ook suikers nodig.

 

Na een weekje valt het aanpassen eigenlijk erg mee, een echt afkickdip is nog niet (bewust) voorbij gekomen. Het is vooral wat beter op de ingrediënten letten en als je trek krijgt, genoeg alternatieven in huis hebben. Afgelopen weekend had ik bijvoorbeeld een verjaardagsfeest, wat ga je dan maken? Meestal bak ik een traditionele appeltaart en dat heb ik dan ook niet anders gedaan. Het leverde echter een nieuwe smaaksensatie op. In plaats van de gebruikelijke bruine suiker, gebruikte ik ahornsiroop.  Dit was een positieve verrassing. De appeltaart met verse appeltjes was eigenlijk nog nooit zo lekker! 

 

Bij de weekaanbiedingen staan gelukkig nog veel producten waar geen suiker is toegevoegd. Neem bijvoorbeeld de aardbeienjam van Geurts of het druivensap van Odin; beide producten zitten boordevol met de van nature aanwezige suikers. Verder hebben we natuurlijk genoeg lekkere en pure aanbiedingen. Met mozzarella, pesto, trostomaten en een scheutje olijfolie maak je zo een smaakvolle salade. En de kiwi van het Italiaanse Ceglia zit boordevol zonnekracht voor een smaakvol toetje. 

 

Alvast een fijne week!

 

 

 

Hartelijke groet,

 

Joeri Willemse
namens het Odin webwinkelteam

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.