Nieuws

Een kijkje in de keuken 

Afgelopen zondag ben ik, samen met wat  collega's en klanten, bij onze bakkerij Zonnemaire op bezoek geweest. Niet bij de grote bakkerij in Waspik waar o.a. het gebuild molenbrood vandaan komt maar bij de wat kleinere vestiging in Made waar voornamelijk desembrood wordt gebakken. Het enthousiasme waarmee we ontvangen en rondgeleid werden was mooi om te ervaren. Het is een echt familie bedrijf waarin alle kinderen van Ad van de Westen werkzaam zijn.  Ook de klanten waren na afloop erg enthousiast.  Echt een inspirerende middag! Gelukkig mogen we bij Odin vaker op bezoek bij telers of producenten.


Een heel ander bedrijf waar ik ooit ben geweest is Loverendale in het Zeeuwse Oostkapelle, bekend van o.a. de Zeelandkaas oud 50+. Hier zorgen ze niet alleen maar voor de koeien die druk bezig zijn met melk maken voor de kaas maar is er ook akkerbouw, een minicamping, boerderijwinkel en een eetlokaal.  Wat alle bedrijven gemeen hebben, is dat er stuk voor stuk gemotiveerde mensen werken die vol passie en liefde vertellen over de dagelijkse gang van zaken.
Zo vergeet ik nooit meer hoe een collega helemaal onder de indruk terugkwam van haar bezoek aan De Watertuin waar Gaveshi Reus vol emotie tussen de groenten had staan te vertellen over wat hem voortdrijft. En hoe blij hij was dat het land na best een moeilijke tijd hem nu geeft  waar hij samen met zijn vrouw zo hard voor gewerkt heeft. De prei die we deze week in de aanbieding hebben komt van deze bevlogen teler!


Zo zijn er veel bedrijven en producten bij Odin met een schitterend verhaal. Bijvoorbeeld  Louis Ruissen die in Varik de Santana appels teelt volgens het zogenaamde twee-rijen-teeltsysteem, waardoor de appels meer lucht en licht krijgen en ziektes minder kans. De Santana is ook geschikt voor mensen met een milde appelallergie.  Of wat denkt u van Hans Eijkelenburg die zelf een oogstmachine heeft ontworpen en deze week de Chinese kool aan Odin levert. Prachtig toch?

 

Er zijn teveel verhalen om allemaal in een keer te vertellen. Dat geldt ook voor de aanbiedingen want we hebben het nog niet eens gehad over de heerlijke honing van Salamita, de Chardonnay van Dominio de Punctum of de speltdrank van het Italiaanse Isola Bio…

Maar het belooft dus weer een lekkere week te worden.

 

Hartelijke groet,

 

Gräcie Kluytmans
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.