Nieuws

De eerste graskaas is er weer!

 

 

Graskaas is een jonge kaas waarin u het eerste vleugje voorjaar proeft. Een moment waar velen ieder jaar weer naar uitkijken. Maar wanneer is graskaas nou eigenlijk graskaas? Eind april begin mei mogen de koeien weer naar buiten. Het eerste rondje door de frisgroene wei is elk jaar een vrolijk moment; de koeien kunnen weer met volle teugen genieten van het malse voorjaarsgras.

Niet alleen voor de koeien maar ook voor ons om naar te kijken is het ieder jaar opnieuw een prachtig fenomeen. Vanaf het moment dat de koeien naar buiten gaan en gemolken worden tot het moment dat de eerste graskazen klaar zijn duurt ongeveer 28 dagen. U proeft het in de Bastiaansen Graskaas, extra vol van smaak en heerlijk romig. Volgens sommigen zelfs de lekkerste kaas van het jaar. Oordeelt u zelf!


In de keuken.. 

Het weer moddert maar een beetje aan, hoewel de zon af en toe door de wolken heen komt is het nog niet echt overtuigend. De regen lijkt de komende week helaas de overhand te houden. Tijd om lekker de keuken in te duiken dus, want op van die regenachtige dagen is er niks lekkerder dan een goed bord comfort food vind ik.


Wat mij betreft hoeft een bord comfort food geen stomend bord eten met veel vlees te zijn. Het kan ook een frisse kleurrijke salade zijn die je door alle groente een heerlijk gevoel geeft. Combineer bijvoorbeeld bramen en gegrilde groene asperges met wat cottage cheese op smaak gebracht met limoensap en rasp. Nog wat jonge sla, verse kruiden en nootjes erdoorheen en u heeft een smaakvol gerecht op tafel staan.

 

Toch liever iets warms? Dan doet een pasta het bij mij altijd goed op een druilerige dag. Neem bijvoorbeeld de verse tagliatelle van Bioverde. Erg lekker met een romige pecorino kaassaus,  oesterzwammen, verse spinazie, basilicum en sockeye zalmfilet. Of probeer dit recept van pasta met groene asperges, ook een echte aanrader!

 

Ik wens u een mooie week toe!

 

Hartelijke groet,

 

Anne-Marij de Koning
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.