Nieuws

Mooi groen

 

 

Als u al wat langer klant bent bij Odin hebt u ze vast en zeker al eens voorbij zien komen, de groene Satsuma mandarijnen. Een lekkere friszure mandarijn die me dit jaar met zijn komst enigszins heeft overvallen. In mijn herinnering komen de eerste satsumas namelijk als het buiten al herfstweer is. Deze groenige mandarijnen luiden voor ons het begin van het Europese citrusvruchtenseizoen in. Oorspronkelijk is de Satsuma afkomstig uit Japan. Onze Italiaanse variant is geteeld op Sicilië door Isola Della Natura. Naast de groene schil heeft de mandarijn een heerlijke sappige en friszure smaak. Bij het narijpen wordt de schil licht oranje.
De mixed nuggets van Paddestoel is een mix van drie soorten vegetarische nuggets met kaas, spinazie en groenten, verfijnd met zeezout en specerijen. Lekker makkelijk. Ik eet graag vlees maar probeer wel bewust te kiezen en er wat minder van te eten. Van de kippendijen ga ik een heerlijke Coq au vin maken met witte wijn. Dit recept heb ik onlangs gemaakt en viel erg in de smaak. Ik ben dol op stoofschotels die je gewoon een tijdje in de oven kunt laten staan.
Bij de aanbiedingen staan deze week maar liefst 3 soorten olijfolie voor de klein en grootgebruikers. De olijfolie van Agrinatura hebben we in 1 en 2 literflessen, en maar liefst een 3 literblik van de Portugese olijven uit de Mondego vallei.Odin Herfstspecial:
Deze week pakken we de Odin Herfstspecial in bij uw bestelling. In deze special leest u over het magische proces van het fermenteren, tonen we het bedrijfsprofiel van Beutelsbacher (maker van de Odin-sappen, incl. melkzuur gefermenteerde groentesappen), vertelt de Odin-imker over fermenterende bijen, komt het laatste jaar van het Odin proeftuinenproject aan bod en natuurlijk hebben we weer lekkere recepten van Janneke. Zo wordt de herfst nog leuker.

 

Ik wens u een mooie, liefdevolle week.

 

 

Hartelijke groet,

 

Gräcie Kluijtmans
namens het Odin webwinkelteam

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.