Nieuws

Het voorjaar op je bord


Ieder voorjaar hebben we weer traditioneel asperges als echte voorjaarstopper bij Odin, en ook dit jaar is dat niet anders! Vorige week had ik bij toeval het geluk om de verrukkelijke biodynamische witte asperges alvast te mogen proeven. Van teler Gaveshi Reus van De Watertuin in Groeningen had mijn vader wat asperges meegekregen en die moesten natuurlijk op. Met familie hebben we er een gezellige avond van gemaakt. De asperges aten we met een roomsausje, ham, zalm, aardappels en een frisse witte wijn, echt verrukkelijk! Na het toetje hebben nog lekker lang nagetafeld.

 

Het seizoen van de witte asperges is eigenlijk heel kort, van april/mei tot juni worden ze geoogst. Dat korte seizoen maakt ze dan ook speciaal, ze worden niet voor niets het witte goud genoemd. Naast de combinatie met een traditioneel roomsausje, zijn ze in veel gerechten te gebruiken. Van ovenschotel tot frisse lentesoep. Geniet er dus van, zolang kan!

 

Komende week is mijn collega Gräcie weer terug van vakantie, wie weet welke culinaire belevenissen zij mee terugneemt.. 

 

Huishoudelijke mededeling: Op dindag 17 mei leveren wij geen vers brood, vlees en vis i.v.m. Pinksteren.  

 

Ik wens u alvast een fijne zonnige week toe en vergeet vooral niet te kijken bij onze weekaanbiedingen

 

 

 

Hartelijke groet,

 

Joeri Willemse
namens het Odin webwinkelteam

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.