Nieuws

Het gesprek van de dag

“Wat is het heet, hè!”  Dit is vast de meest uitgesproken zin op dit moment. De hittegolf is echt het gesprek van de dag.  We zijn er maar druk mee :-) Op Facebook zag ik dat er zelfs recepten werden uitgewisseld voor ijsjes voor de hond…

 

Voor mij mag de zomer het hele jaar duren. Ik vind het heerlijk om buiten te ontbijten. Gewoon met een schaaltje yoghurt  en bijv. bloedsinaasappelsap van Salamita, door mijn zoon steevast 'vulkaansap' genoemd, nadat ik hem uitgelegd had dat de sinaasappels hun rode kleur te danken hebben aan de vulkaangrond. In het weekend ontbijten we  iets later en ook wat uitgebreider.  Een stokbroodje met roomboter, Serrano ham en plakjes komkommer is extra lekker buiten in de tuin met een boekje en alle tijd. 

 

Het fruit vind ik in de zomer ook veel lekkerder. Deze week hebben we mooie rode pruimen, en verfrissende watermeloen. Maar ik fiets ook regelmatig naar de boer aan de rand van het dorp om vers geplukte kersen, frambozen en een potje honing te kopen. Dat is dan weer het voordeel van wonen in de Betuwe.

 

Een salade smaakt met warm weer veel beter. Bij een vriendin at ik laatst een salade van spinazie, cashewnoten en pikante kaasschilfers met een lichte dressing. In al zijn eenvoud een lekkere lichte maaltijd met wat brood en een wijntje. Ook de pasta's van La Bio Idea lenen zich prima voor bijv. een salade met kipfilet, avocado, puntpaprika, basilicum en een dressing van olie en citroensap.
U ziet dat we er alles aan doen om de zomer voor u zo aangenaam mogelijk te maken, u hoeft alleen nog maar te genieten. Op het terras, in de tuin, aan het water of op de fiets. En die hittegolf is zo weer voorbij, zit u  voor u het weet weer op de bank met een kop thee.

 


 

Volgende week vindt u bij uw boodschappen het Odin Zomermagazine met informatie over tomaten, de Odin Graancirkel en veel meer. Mocht u meer exemplaren willen ontvangen om uit te delen, stuur dan een e-mail naar consument@odin.nl. Wij zorgen er dan voor dat u deze extra exemplaren zo snel mogelijk ontvangt.

 

 

 

Ik wens u een heerlijke zomerse week.

 

 

Hartelijke groet,

 

Gräcie Kluijtmans
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.