Nieuws

Zomer op uw bord

Hoewel de regenbuien het tegendeel willen bewijzen is de zomer dan toch echt begonnen. Culinair gezien vind ik de zomer veel lekkerder dan ieder ander seizoen (meteorologisch eigenlijk ook wel...).  Neem de biodynamische perziken van Haciendas bio uit Almeria, gerijpt in de Spaanse zon en vol liefde geteeld door Jose Ramon en Paco Rituerto Casallo. Beide boeren komen uit families die al  meerdere generaties een boerenbedrijf hebben.  Ze zijn 13 jaar geleden begonnen met het duurzaam telen van gewassen, met het oog op de toekomst. Inmiddels ook met andere boeren en alles volgens het biodynamische landbouwprincipe.


Ook de watermeloenen komen uit Spanje en zijn een heerlijke dorstlesser op warme dagen.
De bosbieten komen van De Lepelaar en worden ook wel zomerbieten genoemd. Behalve de bieten is ook het loof erg smaakvol. Snijd het loof niet te dicht bij het bietgedeelte af, anders gaat er tijdens het koken veel sap verloren. Gebruik het loof op dezelfde manier als snijbiet, dus stoven, koken of smoren. De tortellini al formaggio en de pesto Genovese van Bioverde brengen me weer even terug in Italië, lekker met een glas Rosado van Dominio de Punctum.
Natuurlijk hebben we nog veel meer aanbiedingen waar u zeker veel zomerse hapjes mee kunt maken.

 

 

Odin zomerspecial

Met het aanbreken van de zomer is er ook weer een nieuwe Odin zomerspecial uit. Deze krijgt u gratis bij uw bestelling deze week. Wij nemen u mee naar tuinbouwbedrijf De Groenen Hof, biodynamisch fruitbedrijf Fruitweelde in de Betuwe en geven een inkijkje in de Odin proeftuinen. De Groene kookacademie vertelt over conserveren en helpt u daarbij op weg. Janneke heeft zomerse gerechten voor u gemaakt en deelt uiteraard de recepten met u.

 

Ik wens u een heerlijke week met vele zomerse avonden.

 

 

Hartelijke groet,

 

Gräcie Kluijtmans
namens het Odin webwinkelteam

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.