Nieuws

Vleugje zomer

 

 


Nectarines, rabarber, tuinbonen… Gevoelsmatig lijkt het nog vroeg voor deze producten, maar geheel in lijn met het heerlijke warme voorjaarsweer komt alles dit voorjaar gewoon een beetje eerder dan andere jaren. Ook van onze leveranciers in zuidelijkere regionen in Europa. Helemaal niet erg wat ons betreft. Het feit dat we deze mooie producten in de aanbieding kunnen doen, zorgt voor een rijk en zomers gevoel. Vrolijk ook. En zonnig…

Onze eerste rabarber komt traditioneel van Johan en Vera Hons van Het Eikelenhof in België. De rode voorjaarsstengels zijn het lekkerst zijn als deze jong geoogst worden. Johan en Vera doen dat tot 21 juni, daarna krijgt de plant rust. De rabarber van Het Eikelenhof is lekker zoetzuur van smaak en daarmee ideaal voor een moes. Maar ook verwerkt in een dessert of gebak komt deze rabarber goed tot zijn recht. Zelf dachten we bijvoorbeeld aan een appel-rabarbertaart. Maar misschien heeft u nog een andere rabarbertopper?

De eerste versgeplukte tuinbonen van dit jaar kunnen we u aanbieden dankzij de telers van Salamita. Omdat hun teeltseizoen net iets anders ligt dan bij ons, vormen hun voorjaarsgewassen elk jaar weer een mooie aanvulling op het Nederlandse aanbod. Geinspireerd door de vroege tuinbonen heeft mijn collega Joyce er een heerlijk recept bij gevonden voor een Marokkaanse tuinbonensalade. Dat wilden wij u niet onthouden!

 

Stokje overdragen

Heb ik tot slot nog een wellicht minder zonnige mededeling: ik draag het schijven van dit wekelijkse bericht met ingang van deze week over aan mijn collega Evelien. Als hoofd van de afdeling Marketing & Communicatie bij Odin heb ik een hele gevarieerde indeling van mijn week. Projecten komen en gaan, er is altijd iets nieuws te ontwikkelen, keuzes te maken, mensen te ontmoeten. Nooit saai dus. Een vleugje daarvan hoop ik de afgelopen jaren met u te hebben kunnen delen. Vanwege mijn volle agenda en een paar nieuwe projecten moest ik nodig iets schrappen van mij to do-lijstje. Ik ben erop uit gekomen dat het misschien een mooi moment is om het stokje van het Odin-webwinkelnieuws over te dragen. Ik ga het zeker erg missen, maar het biedt u mogelijk weer nieuwe kijkgaten. Want Evelien zal ongetwijfeld de Odin-zaken net weer een beetje anders belichten dan ik tot nu gedaan heb . Wel zo verfrissend, nietwaar?

 

Hartelijke groet,

 

Merle Koomans
namens het Odin webwinkelteam

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.