Nieuws

Een prachtige oogsttijd


 

Qua eten is dit een van de leukste tijden van het jaar vind ik. Lekker veel van Nederlandse bodem: appels, pompoenen, aardappelen, wortelen en nog veel meer. Maar niet alleen in Nederland wordt volop geoogst, ook in andere landen is dit de tijd waar veel heerlijke producten van het land komen. Een echte bedrijfsfavoriet waar we ieder jaar weer met smacht op wachten zijn de muskaatdruiven van Salamita. Voor mij persoonlijk zijn dit echt van die kleine dingen waar ik heel blij van kan worden. Hoewel het weer prachtig is en de herfst bij mij totaal nog niet in het systeem zit zeggen de producten die in de schappen liggen dus wel wat anders. Trouwens tussen de herfstige oogstaanbieding hebben we met de honingmeloen toch nog wel een vreemde zomerse eend in de bijt die helemaal bij deze warme nazomer past. Tussen de bedrijven door hebben we alvast een stukje mogen proeven van de laatste meloen van dit seizoen. Een echte aanrader want hij is heerlijk knapperig en sappig van smaak. Heeft u toch meer zin in een nazomers bloemkoolsoepje dan is dit voorproefje uit het boek De Soepenparade deze week misschien wel wat voor op het menu.

 

Een droomplaatje
Ook voor de boeren is het begin van deze herfst echt een droomplaatje. Normaal betekent de herfst voor hen ploeteren door weer en wind. Ondanks dat we natuurlijk niet vooruit kunnen kijken, doet zo’n prachtig begin van deze normaal toch stormachtige periode ons en de boeren in ieder geval goed. En dat niet alleen want om de mooie start van dit seizoen compleet te maken hebben we ook nog eens een heel goed Nederlands appeljaar. Dat betekent dus veel appels eten, bijvoorbeeld de Elstars van Rein Mantel uit Dronten of misschien wel uit eigen tuin?   

 

Het frietrecept van Niek Vos
Dan heb ik nog een heerlijke tip voor u, of eigenlijk komt deze van Niek Vos. De boer de u misschien wel kent van de Niek’s Witte aardappelen? Afgelopen jaar waren we bij hem op de boerderij op bezoek in het kader van de Odin proeftuinen. Terwijl wij met zijn dochter Lizelore bekeken hoe de verschillende graanrassen op het veld erbij stonden, had Niek van zijn Niek’s Witte aardappelen heerlijke patat voor ons gebakken. Een ware hit, dus een aantal weken geleden belde ik hem voor het recept want we wilden dit geheim van de boer natuurlijk graag met u delen.

 

 

Ik wens u een mooie nazomerse week toe!

 

 

Hartelijke groet,

 

Anne-Marij de Koning
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.