Nieuws

Nazomeren

 


Al duurt de zomer officieel nog een paar weken, toch voel je de herfst al een beetje in de lucht. Ik merk het aan de heftige regenstormen van afgelopen week en zie het aan de bladeren van de kastanjeboom voor ons kantoor, die al bruin beginnen te worden. Gelukkig komen er vast nog een aantal nazomerse dagen aan, waarbij ik op mijn dakterras onder het genot van een wit wijntje van de zon kan genieten.

Een voordeel van deze tijd van het jaar is dat de maïskolven van Nederlandse bodem weer beschikbaar zijn. Vorige maand ben ik verhuisd van een studentenkamer naar een knusse studio. Ik heb nu voor het eerst een eigen keukentje, mét eigen pannen en zónder rommel van anderen. Heerlijk! Dit weekend komt mijn moeder langs en ga ik voor haar gegrilde maiskolven met pittige limoenboter in mijn nieuwe keukentje maken.

 

Waar ik in het weekend meer tijd besteed aan mijn maaltijden, probeer ik doordeweeks voor eenvoudige varianten met voldoende variatie te zorgen. Een snel ontbijt is zo gemaakt met door  boekweitvlokken, gierstvlokken of rijstvlokken door de muesli te mengen. Lekker met yoghurt en kwark, maar ook met frambozenyoghurt of amandeldrank . Als gezond tussendoortje tijdens een werkdag  lepel ik graag een baby avocado met kruidenzout uit, of neem ik een handje studentenhaver. Met de pasta's van Salamita en de tomatensauzen van Giancarlo Ceci maak ik in een handomdraai een voedzame maaltijd.

 

Ik wens u een fijne week toe!

 

Hartelijke groet,

 

Jorinde
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.