Nieuws

Knolvenkel in de spotlight


De eerste echt herfstige week zit er voor dit jaar weer op. Storm, onweer, zon, hagel en enorme stortbuien, we hebben het allemaal voorbij zien komen afgelopen week. Van dat typische herfstvakantieweer vind ik dat. Lekker voor de eerste keer de haard aan of even opwarmen bij de verwarming. Hoewel het de komende dagen droog belooft te blijven is er op zo’n herfstige dag met veel wind niks lekkerder dan de keuken in duiken en uitgebreid te koken voor vrienden of familie. Neem bijvoorbeeld knolvenkel als hoofdrolspeler van het diner en start met deze heerlijke venkelsalade met walnoten. Als hoofdgerecht dan deze heerlijke pasta met kabeljauw, een zelfgemaakte tomaten paprikasaus en venkelsalsa. En dan voor de gezelligheid nog een glaasje Prosseco Soraloc van Perlage of bubbels voor de kinderen in de variatie appelsap met bruiswater? Als je even niet zo veel zin hebt om uitgebreid te koken dan hebben we deze week ook genoeg in de aanbieding voor een simpele versie van een pasta: spaghetti, macaroni, courgette, passata en mozzarella. Voor een superlekkere afsluiting kunt u een perencrumble maken met conference peren, stukjes pure chocolade, een beetje honing en dan als crumble muesli met in stukjes gehakte walnoten. Als dat niet lekker wordt.. 


Met de handen in de aarde
De afgelopen twee weekenden hebben we twee prachtige Odin plantdagen op de boerderij gehad. Op 11 oktober bij Remeker en op 25 oktober bij De Zonneboog. Lekker bij de boer op bezoek en met de vingers in de grond. Ondertussen maak ik of een mijn collega’s ook nog heerlijke lunch met broodjes en soep klaar. Zodat na een ochtend met beide benen op de grond en de handen in de aarde iedereen even lekker kan bijkomen en opwarmen. Mocht u nog geen kans gehad om mee te helpen dan liggen er gelukkig nog twee plantdagen in het verschiet. Zaterdag 8 november zijn we druk aan het bollenplanten bij de Fruitweelde, te Inge (bij Tiel) en als afsluiting op 15 november bij de familie Vos in Kraggenburg (Noordoostpolder). Opgeven kan via consument@odin.nl of 0345 -57 51 54. Geef bij de aanmelding uw schoenmaat op om kans te maken op een paar leuke tuinlaarzen! 

 

Ik wens u een heerlijke week toe.

 

Hartelijke groet,

 

Anne-Marij de Koning
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.