Nieuws

De smaak van vroeger 

Deze week hebben we kastanjechampignons in de aanbieding. Echt herfst en het doet me meteen denken aan ragout. Ragout roept bij mij dan meteen weer herinneringen op aan mijn oma. Vroeger tijdens haar verjaardag of van mijn opa werd er altijd uitgebreid gekookt. Er was een hele buffettafel met zelf gemaakt gehaktbrood, lekker beleg, broodjes en vaak stond er een pan met het lekkerste eten op het vuur. Een zelfgetrokken soep, een stoofpot of ragout. Weliswaar was de variant van mijn oma bereid op de ouderwetse manier met kippenbouillon en lamsvlees, geserveerd in een pasteitje. Maar wellicht dat mijn vegetarische variant met kastanjechampignons en wilde paddenstoelen bij u ook het water in de mond doet lopen?

Ook de visliefhebbers kunnen deze week hun hart op. Met kabeljauw, schol en sockeyezalm heeft u genoeg keuze om heerlijke gerechten te maken. Scholfilet is heerlijk wanneer u er een Aziatisch tintje aan geeft.  Bereid de schol bijvoorbeeld in de oven en maak een salsa van rode ui, mango, rode peper en een beetje Siciliaanse sinaasappelbloesemhoning. Met kabeljauw of sockeye zalm maakt u een heerlijk pastagerecht of een stevige maaltijdsalade. Serveert u de gerechten ook nog met een heerlijke Chardonnay van het familie-wijnhuis Dominio de Punctum dan heeft u uw maaltijd wel compleet. De huidige generatie van de Spaanse familie Fernández–Cifuentes richtte in 2005 in de oude familie-wijngaard een biodynamische wijnmakerij op. Het bedrijf beschouwt de wijngaard als een op zichzelf staand ecosysteem. Alle onderdelen binnen dat systeem dragen bij aan het welzijn van de wijngaard, en dus aan de kwaliteit van de wijn. Een mooi verhaal toch? Heeft u niet zo veel zin in een glaasje wijn dan kunt u met een glaasje appel-vliersap ook gewoon doen alsof u een glaasje meedrinkt.

Ik wens u een heerlijke week toe! 

 

 

Hartelijke groet,

 

Anne-Marij de Koning
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.