Nieuws

Tijd voor la pasta!

 

Bij ons thuis staat er minimaal een keer per week een pasta of ander Italiaans gerecht op het menu. Het is namelijk super makkelijk om te maken en je kan er lekker mee variëren. Zelf ben ik een enorme spaghetti-fan, maar daar kreeg ik zeer recent commentaar op van mijn vriend. “Kunnen we niet een keer schelpjes of macaroni eten, jij koopt altijd alleen maar spaghetti...’’ Ik moest daar natuurlijk heel hard om lachen en hij gelukkig ook.  

 

Bij pasta kies ik deze week toch maar voor macaroni, en daar hoort voor mij ook een zelfgemaakte saus bij. Dat kan een tomatensaus met verse tomaten of uit blik zijn, maar een echte voorjaarsvariant vind ik pasta pesto. Lekker met een rucola-pijnboompittenpesto, cherrytomaatjes en broccoli. Om het voorjaarsgevoel helemaal compleet te maken is de Tempranillo rose van Montanar een echte aanrader. Nog meer inspiratie nodig voor een pastagerecht? Probeer dan eens deze pasta met bloemkool uit de oven.

 

Warme dranken
Een nieuw boek van de maand dat perfect past bij de aanloop naar het voorjaar is het boek van Michael van Straten: ‘Supergezonde warme dranken’. Hierin vindt u recepten voor warmen dranken die allemaal een specifieke, heilzame werking zouden hebben. Alle ingrediënten hebben daarom een functie of een doel. Dat kunnen toegevoegde specerijen zijn als gember, kruidnagel enz., maar ook verse groenten en kruiden.

 

Een heerlijke warme drank die ik zelf regelmatig maak is sinaasappel-gemberthee. Hiervoor gebruik ik een paar schijfjes sinaasappel, wat verse gember, honing en een takje munt of wat kamille. Het liefst eet ik daar dan een stukje chocolade bij, bijvoorbeel melkchocolade met hazelnoten van Vivani.

 

Een mooie week toegewenst!

 

 

Hartelijke groet,

 

Anne-Marij de Koning
namens het Odin webwinkelteam

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.