Nieuws

Lekker bakken


 

Om maar meteen met het leukste, wat  mij betreft, te beginnen: er is een heel leuk nieuw boek van de maand: “Juliette’s bakboek” . Dit boek staat vol met heerlijk zoet en hartig gebak en koekjes. Nou is bakken iets waar ik erg blij van wordt dus ik kon niet wachten om het boek te bekijken. Mooie taarten, koekjes om van te watertanden maar ook crackertjes of grissini. Kortom een prachtig boek om zelf inspiratie uit te halen, of een mooi cadeau, misschien voor uw geliefde?

 

Natuurlijk kan ik niet de hele week blijven bakken, er moet tenslotte ook gekookt worden. Gieser wildeman stoofperen zijn bijna een traktatie, ik vind ze altijd lekker maar op een pannenkoek wel het aller-lekkerst. Veel collega’s zijn weer aan het lijnen geslagen dus die zien we volgende week zeker knabbelen aan een stengel groenselderij. Zelf gebruik ik het altijd om de kippensoep extra smaak te geven, ook lekker met wat kleingesneden sperziebonen en natuurlijk een soeppoot.

 

Februari is bij ons in huis een feestmaand, mijn zoon is dol op kwark-limoentaart, dus de boerenkwark van de Vijfsprong komt goed van pas. Samen met een glaasje Odin kindersap begint zijn feestje in ieder geval goed. En als het echt koud is  stappen we gewoon over op de (warme) chocolademelk van Landgoed. De keuze voor zijn verjaardagsmenu is eigenlijk al jaren hetzelfde: Pizza!
Omdat het altijd een drukte van belang is, maak ik op deze dag de bodems niet zelf maar gebruik ik de kant en klare pizzabodems van La Bio Idea. De saus maak ik al een dag van te voren van in de oven geroosterde  trostomaten, ui, knoflook en Italiaanse kruiden. Daarna kunnen de kinderen aan de slag met het beleggen. Bij de recepten staat ook een heel lekker recept voor pizza met courgette en knakworstjes.

 

Ik wens u een gezellige week toe!

 

 

 

 

Hartelijke groet,

 

Gräcie Kluijtmans
namens het Odin webwinkelteam

 

PS: We hebben deze maand maar liefst twee boeken in de aanbieding, speciaal voor de kleinsten onder ons, een  leesboekje voor het slapengaan. “Spelen met de mooiste vis van de zee”. 

Heeft u vragen of opmerkingen over de Odin Webwinkel, neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-12.30 uur via telefoon: 0345 - 57 51 54 of e-mail webwinkel@odin.nl.