Recepten

Gezond en creatief met de recepten van Odin 

 

Paddestoelenragout

 

4 el olijfolie
8 el kikkererwtenmeel
1 laurierblaadje
800 ml (soja)melk
1 tl venkelpoeder

 

1 rode ui
2 tenen knoflook
2 el gedroogde oregano
2 tl paprikapoeder
250 g paddenstoelenmix
250 g kastanje champignons
60 g geitenkaas
handvol peterselie

 

1 aubergine
2 el olijfolie
zout en peper
8 boterhammen

 

Verhit de olijfolie in een sauspan en roer er de kikkererwtenmeel doorheen. Blijf roeren tot het meel helemaal is opgenomen door de olie. Doe het laurierblaadje en de helft van de melk erbij, roer goed door en giet vervolgens ook de rest van de melk erbij. Blijf roeren totdat de saus dik begint te worden, haal dan de pan van het vuur en meng de venkelpoeder erdoor. Zet de saus apart.

 

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie en peper en zout. Leg ze 15 tot 20 minuten op een bakplaat met bakpapier in de oven tot ze gaar en enigszins bruin zijn. Snipper de rode ui en snijd de koflook fijn. Fruit deze op laag vuur aan met de oregano en paprikapoeder. Snijd ondertussen de paddenstoelen en champignons in grove stukken. Bak deze mee met de uien en voeg wanneer ze bijna gaar zijn de geitenkaas en peterselie toe. Roer ook de saus erdoorheen. Verhit wat olie in een grillpan en grill hierin de boterhammen. Serveer de ragout op de gegrilde boterhammen en met een frisse salade met gekleurde bietjes, geitenkaas, granaatappel en pecannoten voor een volledig hoofdgerecht.


 

Pompoensoep met appel

 

Dit heeft u nodig voor 4 personen

 

1 pompoen
appels
1 ui
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 groentebouillonblokje
1 tl gemalen korianderzaad
1 tl  komijn
1 tl cayennepeper
zout en peper
crème fraîche
paar takjes koriander

Verhit de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de pitten. Schil de appel en snijd in stukken. Snijd de ui in grove stukken. Hussel  de groenten en de appel s met het gemalen korianderzaad, de komijn,  cayennepeper en een scheut olijfolie . Rooster de pompoen- en appelstukken met wat olijfolie in ongeveer 45 minuten gaar.

Doe de geroosterde groente en appel over in een pan en schenk er de kokosmelk over. Vul het blikje met water en voeg dit ook toe, samen met het bouillonblokje. Breng dit aan de kook en laat het bouillonblokje oplossen. Pureer de soep.  Mocht de soep te dik zijn, voeg er dan nog wat water aan toe. Maak de soep af met wat peper en zout, crème fraîche, wat gehakte koriander en eventueel wat geroosterde pompoenpitten.

 

 

 

Kijk voor meer lekkere recepten ook eens op www.odin.nl