Recepten


Gezond en creatief met de recepten van Odin
 

 

Mangolassi

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 pak tofu zijden
1 rijpe mango
400 ml water
1 el rietsuiker of agavesiroop
3 el citroensap
½ tl kardamom
snufje zout
evt. een scheutje ongezoete amandeldrank

 

Meng alle ingrediënten door elkaar in een blender. Voeg voor een extra romige lassi  een scheutje ongezoete amandeldrank toe.

 

 

Perentaart met gember en walnoten

 

Dit heb je nodig voor 1 taart:

250 gram bloem
150 gram boter
125 gram oersuiker, agavesiroop of ahornsiroop
1 ei, gesplitst
stukje gemberwortel, geraspt
750 gram peren, niet te zacht
75 gram walnoten, grof gehakt
60 gram stemgember, klein gesneden
1 eetlepel honing


Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een samenhangend deeg van de bloem, eidooier, boter, suiker (of ander zoetmiddel)  en gemberwortel. Laat een half uur rusten in de koelkast.

Schil de peren en snijd ze in schijfjes. Meng met de noten, gember en honing. Klop het eiwit stijf. Vet een taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Bedek de bodem en de zijkanten met deeg en bewaar genoeg deeg voor de bovenkant van de taart.


Zet de bodem  10 minuten in de oven. Voeg vervolgens het eiwit en de vulling toe. Rol de rest van het deeg uit en bedek de taart hiermee. Strijk eventueel af met een losgeklopt ei en strooi er nog wat suiker over.

 

Coq au Chardonnay

 

Ingrediënten:
2 eetl olijfolie of ghee
1 ui , fijngehakt
6 plakjes (ontbijt)spek
8 tenen knoflook , geperst
8 stukken kip (dijen, bouten en/of drumsticks)
5 takjes tijm (of 1 theelepel gedroogd)
1 doosje kastanjechampignons
4 eetl bloem halve fles Chardonnay
1 bekertje slagroom (200 ml)
1 groentebouillonblokje
3 laurierblaadjes
zout en peper
handje peterselie, fijngehakt

 

Bereidingswijze:
Bak het spek knapperig in een grote (ovenbestendige) braadpan. Haal eruit met een schuimspaan en laat op wat keukenpapier uitlekken. Bestrooi de kipdelen met zout en lekker veel peper en bak ze bruin in de olijfolie of de ghee. Draai ze af en toe om. Haal ze als ze lekker bruin zijn, uit de pan, leg ook op keukenpapier en zet even opzij. Doe weer wat vet in de pan en fruit de ui goudbruin. Voeg de knoflook toe, de tijm en de champignons . Bak ze al omscheppend ook goudbruin. Strooi de bloem erover, giet beetje bij beetje de wijn erbij, flink roeren! Verkruimel het groentebouillonblokje erover. Voeg de kip en het spek toe, de slagroom, en de laurierblaadjes. Schep alles nog eens goed door elkaar. Zet in de oven en laat ruim een uur lekker sudderen. Het vlees moet echt van de botjes vallen.

 

 

Pizza met bloemkoolbodem

recept van De Groene Kookacademie

 

1 gemiddelde bloemkool
100 gr amandelmeel
100 gr havervlokken
1 theel oregano
peper en zout
2 eieren
olijfolie
400 gr gepelde tomaten
1 bos basilicum
1 bol mozzarella
300 gr groene blaadjes (waterkers, rucola, spinazie, postelein, veldsla)
1 kleine venkelknol
pecorino/parmezaanse kaas voor er over heen

 

Bereiding:
verwarm de oven voor op 220 ºC.
verwijder de bladeren van de bloemkool en rasp de bloemkool fijn.
voeg amandelmeel, havervlokken, oregano, peper en zout toe en meng goed.
voeg de eieren toe en meng goed tot een deegbal.
bekleed een bakplaat met bakpapier en vet dit in met olijfolie.
druk de deegbal uit tot ½ cm dikte en bak in 20 min. gaar en goudbruin
pureer de tomaten met de helft van de basilicum, peper, zout en een scheut olie
was de bladgroente.
was de venkel en schaaf in dunne plakken.
laat de bloemkool bodem even uitdampen.
verdeel er over: tomatensaus, mozzarella, bladgroenten, venkel en nog wat olie.
bak in 8 min. gaar.
rasp de pecorino erover
verdeel de groene blaadjes erover 

 

 

Pompoensalade

 




1 pompoen
80 g gemengde zaden en pitten
80 g hazelnoten, grofgehakt
4 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
100 g rucola
100 g feta

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in grote stukken en rooster de pompoen ± 30 minuten of totdat de blokjes wat verkleuren en zacht zijn. Laat dit wat afkoelen. Rooster de gemengde zaden en de noten 3 minuten in een droge pan.

 

Maak een dressing van de olie en balsamico-azijn met zout en peper. Verdeel de rucola over de borden. Leg de stukken pompoen erop. Verkruimel de feta erover, bestrooi met de zaden en noten, en druppel de dressing eroverheen.

 

 

Courgetti

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

3 á 4 courgettes
2 uien
1 teentje knoflook
1 bakje champignons
2 el pesto
1 el pijnboompitten, geroosterd
1/2 bakje cherrytomaatjes
100 gram zachte geitenkaas 

 

Snijd de courgettes in ragfijne slierten (heel handig hiervoor is een spiraalsnijder). Snijd de uien ui in halve ringen, een bakje champignons in plakjes en pers de knoflook. Bak deze ingrediënten samen met een snufje zout in wat olijfolie totdat de ui glazig en zacht is. Zet aan de kant tot serveren.
Bak daarna de courgetti met 2 eetlepels pesto. Laat het iets slinken en lekker warm worden. Het mag nog wel bite hebben. Meng de courgetti met het champignon-mengsel, roer er wat geroosterde pijnboompitten, zachte geitenkaas en wat gehalveerde cherrytomaatjes over en serveer met een glas witte wijn, bijvoorbeeld Verdicchio!

 

 

Tomaten-chili-jam

 

Dit heb je nodig voor 2 kleine potjes:
2 teentjes knoflook
stukje verse gember van 5 cm, geschild en geraspt
2  rode pepertjes, van zaad ontdaan en fijn gehakt
500 g cherry tomaatjes, ontveld of trostomaten, ontveld  en in stukken gehakt
50 ml appelciderazijn
snuf kruidenzout
150 g rietsuiker of ander zoetmiddel, maar het moet wel echt een zoet-pittige jam worden.

 

 

Bereiding:
Ontvel de tomaatjes door ze even in kokend water te dompelen en snijd ze in stukjes. Pureer knoflook, gember, peper en tomatenstukjes met een blender of in een keukenmachine tot een gladde massa.

 

Doe de puree in een pan  en roer er de azijn en de suiker door. Breng aan de kook en laat het dan op laag vuur verder sudderen. Ongeveer een half uurtje of tot hij lekker dik is. Blijf roeren en laat het niet aanbranden ( dat gaat opeens snel met die suiker). Haal hem van het vuur en laat iets afkoelen. Giet in schone, gesteriliseerde potjes en sluit die goed af.

 

 

 

Aardappelsalade met makreel en rode bessen 

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

300 g nieuwe aardappels
1/2 grote gerookte makreel, schoongemaakt en in stukken
1/2 bosje radijs in plakjes gesneden
1 1/2 bosuitje in ringetjes
1/2 eetl. kappertjes
50 g rode bessen, gewassen en gerist
half zakje veldsla, gewassen
klein bosje peterselie, heel fijngesneden

Voor de dressing:
1 1/2 eetl. zure room
1 eetl. mierikswortelsaus
1/2 eetl. mayonaise
flinke hand bieslook, klein geknipt

 

Kook de aardappels in de schil gaar en laat ze enigszins afkoelen. Snijd ze in niet al te kleine stukjes, het moet een beetje een stoere salade worden. Klop de dressing, eventueel een verdund met wat water. Schep de dressing door de nog lauwe aardappels. Leeg het zakje veldsla in een mooie schaal , schep de aardappelsalade erop en verdeel de rest van de ingrediënten erover. Strooi tot slot de peterselie erover.

 

Tuinbonen met chorizo

 

1 kg tuinbonen
½  chorizo, in blokjes
1 el Italiaanse tuinkruiden
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
scheutje witte wijn
olijfolie
amandelen, fijngehakt

 

Dop de tuinbonen en kook ze 2 minuten in ongezouten water.  Eventueel daarna het velletje van de tuinbonen verwijderen voor dubbelgedopte tuinbonen. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de blokjes chorizo een paar minuten op een hoog vuur. Voeg de ui toe en bak die een paar minuten al roerend mee totdat de worst knapperig is.  Voeg de knoflook toe en roer totdat de knoflook begint te geuren. Giet de wijn erbij en voeg de Italiaanse tuinkruiden en flink wat peper toe. Roer de tuinbonen erdoor wanneer de wijn een beetje verdampt is en laat een paar minuten op een hoog vuur staan, zodat alle smaken goed mengen.  Maak af met de fijngehakte amandelen. Eet er geroosterd brood of gekookte aardappelen bij.

 

 

 

 

 

Bloemkooltabouleh

 

 

Dit heeft u nodig voor 4 personen
 
1 kleine bloemkool, in roosjes en dan heel kort in de keukenmachine of met de hand
tot hele fijne korreltjes gehakt
2 aubergines, blokjes
1 gele paprika, blokjes
2 rode uien, grof gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 el olijfolie
2 tl ras el hanout (specerijenmengsel)
1 tl kaneel
1 tl komijn
1 doosje cherrytomaatjes in kwarten
1 kleine komkommer, blokjes  
bos peterselie, fijngesneden 
bos koriander, fijngesneden
10 blaadjes verse munt, fijngesneden
pitjes van ½ granaatappel
50 gr zwarte olijven ontpit en in ringetjes gesneden
 
Voor de dressing:
100 ml olijfolie
50 ml rode wijnazijn
rasp en sap van 1 citroen
2 el honing
 
Bereidingswijze:
 
Fruit in wat olie de uien lichtbruin en voeg daarna de knoflook, aubergines en de gele paprika toe. Bak even mee en strooi ondertussen de specerijen erover. Roer de bloemkool-bulgur erdoor. Kort meebakken, omroeren en van het vuur af halen. Schep nu alles met de rest van de ingrediënten door elkaar in een mooie saladeschaal en giet de dressing erover. Alles even goed laten intrekken (dat kan wel een hele nacht, maar hoeft niet). Lekker met krokant geroosterd pita- of een ander platbrood en hummus of labneh (1 liter yoghurt met ½ tl zout en knoflook uit de pers laten uitlekken in een doek, zeef of vergiet, hoe langer hoe steviger. Daarna lekkere groene kruiden erover strooien zoals dille, peterselie, munt, koriander...).

 

 

Courgetti met zwarte bonensaus
recept van de Groene kookacademie 

 

Dit heeft u nodig voor 4 personen:

2 teentjes knoflook
1 cm gemberwortel
1½ tl komijnzaadjes
½ sinaasappel
2 el sesamolie
350 g gare zwarte bonen (of bonen naar keuze)
1 tl oregano
½ tl noripoeder
2 el cashewpasta
peper en zout
verse groene kruiden naar keuze
1flinke courgette
(wil je meer pit, voeg dan rode peper toe)

 

Hak de knoflook fijn. Rasp de gember. Rasp de schil van de halve sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Kneus het komijnzaad in een vijzel. Verhit een pan, voeg de olie toe en bak de knoflook, gember en komijn op een laag vuur tot het licht gaat geuren. Voeg de bonen en 2 dl water toe en warm op hoog vuur goed door. Voeg sinaasappelsap, oregano,noripoeder en cashewpasta toe. Stamp met een aardappelstamper (pureren met staafmixer kan ook) de helft van de bonen tot een saus en pas eventueel de dikte aan door bouillon of water toe te voegen. Voeg de overgebleven helft van de bonen weer toe. Breng op  smaak met sinaasappelrasp, peper en zout. Was de courgette en maak er (met de spiraalsnijder) spaghetti van. Masseer de courgette in met 0,5 tot 1 theel zout en laat 5 min staan. Giet eventueel vrijgekomen vocht af. Doe groentespaghetti in een schaal, schenk de warme saus erover en garneer met verse groene kruiden.

 

 

Spaanse bol met camembert 
 recept van Janneke

 

1 Spaanse bol

1 camembert 

3 tenen knoflook, fijngehakt

3 takjes rozemarijn, de naaldjes van de takjes gerist, of 2 el gedroogde

3 el lekkere olijfolie

2 tl grof zeezout

 

Verwarm de oven voor op 200º C.

 

Haal het kaasje uit de verpakking.  Snijd een cirkel ter grootte van het kaasje uit het brood. Pluk het brood weg, zodat straks het kaasje er helemaal in past. Snijd het brood in repen in de lengte en in de breedte, zodat je een ruitpatroon krijgt. Niet helemaal doorsnijden, maar ongeveer 5 cm vanaf de bodem blijven. Doe de olie met de knoflook en de rozemarijnnaaldjes (houd een klein takje apart om straks op het kaasje te leggen) in een kommetje en roer door elkaar.

 

Lepel dit mengsel in de inkepingen van het brood. Strooi er grof zeezout over. Zet het kaasje in de holtevan het brood en leg er het takje rozemarijn op. Zet het een kwartiertje in de oven. Het brood wordt zo lekker knapperig afgebakken en het kaasje vloeibaar. Haal het brood uit de oven als het zover is en snijd met een scherp mesje een kruis in de kaaskorst. Zet het brood op tafel en scheur of pluk stukken warm kruidig brood los en doop deze in de zachte kaas. Lekker met een glaasje rosé ! 

 

 

 

 

 

Bosbietjessalade

 

Dit heeft u nodig voor 4 personen:


1 bosje bietjes
1 sinaasapppel
1 wortel, geraspt
1 rode ui, in halve ringen
1 sinaasappel
klein bosje peterselie, fijngehakt
een klein handje walnoten, grofgehakt
2 el olijfolie
1 el honing
1 el balsamico-azijn
zout en peper

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het loof van de bietjes en  verpak de bietjes in aluminiumfolie. Zet ze 20-40 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte). Het bietenblad kunt u wassen en door de salade verwerken. Schil de sinaasappel met een superscherp mes en snijd de parten tussen de vliesjes uit, vang het sap op. Maak de dressing: meng het sinaasappelsap met de olijfolie, honing en balsamico-azijn. Breng op smaak  met peper en zout. Snijd de bosbietjes in blokjes en meng met de rode ui, wortel, sinaasappel, peterselie, walnoten en dressing.

 

 

 

 

 

Bruchetta

Meng lekkere olijfolie met 1 geraspt teentje knoflook. Laat dit even intrekken (kwartier is lang genoeg). Snij een ciabattabrood in plakken van ongeveer anderhalve centimeter. Bestrijk de broodjes met de knoflookolie en rooster ze in ongeveer 10 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat wat afkoelen en beleg naar keuze met: prosciutto met rucola of tomaten, pesto en mozzarella of geroosterde aubergine met geitenkaas. Er is zoveel te variëren!

 

 

 

Aardappelsalade met groene asperges

 

Dit heeft u nodig voor 4 personen:

 

500 gr groene asperges

8 Texeler aardappels

6 (Roma) tomaten

100 gr zwarte olijven

2 el mierikswortelsaus of 1 tl geraspte verse mierikswortel

1 el appelazijn

6 el olijfolie

1 citroen

20 gr dille

zeezout en peper

 

Snijd het onderste houtige gedeelte van de asperges. Grill de asperges ongeveer 8 minuten zonder olie in een grillpan. Was de aardappels en snijd ze in vieren. Kook ze 10-15 minuten zodat ze nog stevig zijn (eventueel met wat zout). Snijd de tomaten in parten. Maak een dressing van de mierikswortelsaus of verse mierikswortel , appelazijn, olijfolie en citroenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en zeezout. Hak de dille grof en hussel deze samen met alle andere ingrediënten in een grote kom. Serveer de salade met geroosterd brood.

 

Homemade granola

 

125 gram havervlokken
75 gram amandelmeel of fijngehakte blanke amandelen
25 gram kokosvlokken
50 gram gedroogde cranberries
50 gram rozijnen
200 gram gemengde noten (bijv. cashew- para- walnoten)
25 gram pompoenpitten
25 gram zonnepitten
30 gram lijnzaad
1 theelepel kaneel
1,5 theelepel cacaopoeder
50 ml ahornsiroop
3 à 4  eetlepels water

 

 

 

 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg alle droge onderdelen (havervlokken, amandelmeel, kokosvlokken, zonnepitten, pompoenpitten, noten, lijnzaad) op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Hussel door elkaar en verspreid over de bakplaat. Strooi de kaneel en cacao en schenk de ahornsiroop over dit mengsel.

 

Schep er de eetlepels water overheen en plaats de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven. Schep na 5 minuten en na 10 minuten een keertje om zodat het niet aanbrandt.

 

Als de granola goudbruin is, haal dan de plaat uit de oven en schep het gedroogde fruit (cranberries, rozijnen) er doorheen. Laat nu afkoelen. Bewaar de granola in een goed af te sluiten pot.

 

Er valt volop te variëren met granola: gebruik in plaats van havervlokken verschillende soorten vlokken. Voeg in stukjes gesneden gedroogd fruit toe of gojibessen toe. 

 

 

 

Citroentulband met aardbeien en frambozen


Dit heb je nodig voor 1 tulband:

200 gram roomboter, op kamertemperatuur
200 gram suiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 citroen
1 bekertje slagroom
aardbeien en frambozen

 

 



Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de tulband in en bestuif met bloem. Doe de boter samen met de suiker in een kom en klop dit totdat het niet meer knispert. Voeg een voor een de eieren toe, tot ze volledig zijn opgenomen. Zeef de bloem boven de kom en mix tot de bloem is opgenomen en je een glad beslag hebt. Rasp de schil van de helft van de citroen en roer door het beslag. Voeg ook ongeveer 1el sap toe en roer. goed door. Schep het beslag in de tulband, strijk glad en zet ongeveer 45 minuten in het midden van de oven of zolang totdat de cake gaar is. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en stort vervolgens op een rooster om hem volledig te laten afkoelen.
Klop de slagroom op met wat poeder- of vanillesuiker. Snijd de tulband doormidden en verdeel er de helft van de slagroom en flink wat aardbeien (in stukjes) en frambozen over. Leg de bovenste helft erop, maak er mooie toefjes slagroom op en rasp er als laatste wat citroenschil over!

 

 

 

Caesar salade

 

6 plakjes ontbijtspek
2 kipfilets
2 kropjes mini Romana
2 baby-avocado’s
evt.  eieren om te pocheren
4 sneetjes (zuurdesem) brood
olijfolie

 

Dressing:
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 anjovisfilets , fijngesneden
2 el citroensap
1 tl mosterd
1 tl pittige saus (bijv. Worcestershire sauce)
2 el mayonaise
een flinke hand Parmigiano-Reggiano, geraspt
evt. een tl kappertjes
Zout en peper naar smaak

 

Meng alle ingrediënten voor de dressing. Zet de oven op 200 °C. Besmeer de plakjes (zuurdesem)brood met olijfolie. Bestrooi ze met peper en zout en rooster ze 10 minuten in de oven. Laat iets afkoelen en snijdt het brood  klein. Voor extra smaak: wrijf het brood in met een gehalveerd teentje knoflook.

 

Bak de plakjes ontbijtspek knapperig in een droge koekenpan. Bak de kipfilets vervolgens gaar en bruin in het spekvet (met een klein scheutje olijfolie). Schil de avocado’s en snijd in blokjes. Was en verdeel de sla, en verdeel er de helft van de dressing door en strooi er wat Parmigiono-Reggiano over. Leg de kip, avocado, croutons en ontbijtspek erop en eventueel het gepocheerde ei.

 

 

Venkelsoep met verse kruiden

 

2 venkelknollen
1 liter (groente)bouillon (evt. van blokjes of poeder)
2 dunne preien
60 g boter
50 g bloem
peper en zout naar smaak

scheutje room (bijvoorbeeld rijstcuisine)
scheutje citroensap
wat groene kruiden naar smaak (bijv. peterselie, bieslook, munt)
garnering: fijngeknipt venkelgroen

 

Venkel schoonmaken, wat venkelgroen apart houden, in stukken snijden en in de bouillon in 20-25 min. gaar en zacht koken. De prei schoonmaken en in dunne ringen snijden. Een paar mooie ringetjes achterhouden en de rest in de hete boter fruiten. Bloem toevoegen en al roerend de venkelbouillon erbij schenken. Achtergehouden preiringen toevoegen en de soep nog heel even laten doorkoken. Op smaak brengen met zout, peper, kruiden, room en citroensap. Garneren met bladgroen. Tip voor de liefhebbers van het anijsachtige aroma van de venkel: een scheutje pernod of pastis in de soep verhoogt de anijssmaak.

 

 

 

 

Couscous bietjes salade

 

Dit heeft u nodig voor 2-3 personen:

 

1 pakje zaadvaste gekookte rode bieten
1 grote of 2 kleine Elstars, geschild
200 gr couscous
100 gr wal- of pecannoten
120 gr feta
zout en peper
75 gr rucola

 

Dressing:
2 eetl honing
50 ml olijfolie
snufje peper en zout
sap en rasp van ½ citroen
sap en rasp van ½ sinaasappel

 

Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Bereid de couscous volgens de verpakking.  Snijd de rode bietjes en de appel in stukjes en roer deze door de couscous en verwarm even mee. Roer de wal- of pecannoten, rucola en de dressing er losjes door. Schep de couscous-bietjessalade op borden en verkruimel de feta erover.

 

 

Pompoen-zuurkooltaart

Recept van de Groene Kookacademie

 

Het zoet van de pompoen en het zuur van de zuurkool combineren verrassend goed samen in dit winterse gerecht!

 

Ingrediënten:

160 g gebuild meel
60 gr roomboter
1 eetl citroensap

½ theel zout
½ dl koud water

Meng alle ingrediënten in de keukenmachine of met de hand tot een soepel deeg. Verpak dit in plasticfolie en laat het 30 min in de koelkast liggen. Maak intussen de vulling. 

 

½ pompoen
200 g zuurkool
½ theel tijm
2 theel kerrie
1 ei
150 ml crème fraiche

 

Verwarm de oven voor op 190° C. Was de pompoen, verwijder de zaden en snijd deze in stukken. Kook de stukjes gaar in weinig water. Pureer in een kom de zuurkool, kruiden, ei, crème fraîche en de stukjes zacht gekookte pompoen met een staafmixer. Bekleed een bakvorm met bakpapier en het deeg, prik met een vork gaten in het deeg. Doe het pompoen-zuurkoolmengsel in de vorm en bak de taart in 40-50 minuten gaar.

 

Suggestie voor als je minder tijd hebt: Maak alleen de vulling en maak een laagjestaart van wraps. Begin met een wrap en eindig met vulling. 

 

 

Pompoenstoofschotel

 

200 gram wortelen
500 gram aardappelen
1 pompoen
2 tenen knoflook
2 uien
olijfolie
1 blik tomatenblokjes
1 groentenbouillonblokje
½ tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
1 tl chilipoeder
½ tl komijnzaad
verse peterselie
verse koriander

 

 

Snijd de wortels in stukjes. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd de pompoen doormidden (schillen hoeft niet) verwijder de pitten met een lepel en snijd het vruchtvlees in blokjes.  Snijd de ui in parten en hak de tenen knoflook fijn. Bak de ui en de wortel aan in de olijfolie en voeg na een paar minuten het korianderpoeder, kurkuma, chilipoeder en komijn toe en roer dit er op middelhoog vuur door.  Voeg vervolgens de aardappelen, pompoen en knoflook toe en laat dit ongeveer 5 minuten doorwarmen. Voeg vervolgens de tomatenblokjes,  een scheutje water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat de stoofpot 20 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan.  Proef of de pompoen en de aardappel zacht genoeg zijn, laat anders nog wat langer stoven.  Snijd de verse peterselie en koriander fijn en maak de stoofschotel hiermee af.

 

Tip: heel lekker is het om de stoofschotel als hij bijna gaar is te bestrooien met geraspte belegen kaas en even te gratineren  onder de grill totdat de kaas is gesmolten. 

 

 

 

Kijk voor meer lekkere recepten ook eens op www.odin.nl