Recepten


Gezond en creatief met de recepten van Odin
 

 

 

 

Kip-kerrie met geurige rijst

 

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

 

30 gram bloem
30 gram roomboter
500 ml amandelmelk
4 tl kerriepoeder
peper naar smaak
1 eetlepel currypasta

 

200 gram ronde zilvervliesrijst
1 kaneelstokje
1 steranijs

1 ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
275 gram kipdijbeenfilet, in blokjes
1 prei, in ringen gesneden
150 gr bospeen in dunne plakjes
250 gr champignons, in vieren gesneden
bosje koriander, fijngehakt
handje cashewnoten, grof gehakt

 

Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking, voeg een kaneelstokje en een steranijs en een snuf zout toe.

Maak de kerriesaus: smelt de boter langzaam in een pan, Voeg vervolgens de bloem toe en roer het stevig met een garde totdat er een zalfachtige massa ontstaat. Al roerend de bloem ‘gaar’ laten worden. Roer de kerrie er doorheen en laat even meewarmen.  Zorg ervoor dat het mengsel niet bruin kleurt. Voeg de amandelmelk toe. Blijf goed roeren terwijl de amandelmelk warm wordt en het langzaam verandert in een dikkere massa. Voeg de currypasta toe en meng het goed met de rest van de saus. Breng op smaak met de peper en eventueel wat zout.

 

Fruit de ui en de knoflook in een pan en voeg de kipblokjes toe. Bak de kip op middelhoog vuur bruin en gaar. Voeg de groenten en laat een aantal minuten wokken tot de worteltjes zachter worden. Voeg vervolgens de rijst en de kerriesaus toe en schep om zodat de smaken goed kunnen intrekken. Strooi de cashewnoten en wat koriander.

 

 

Appel-ananascrumble

 

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

 

500 gr appels, geschild, in stukken
½ ananas in stukjes of 1 blikje ananasstukjes (uitgelekt)
1 eetlepel poedersuiker
snufje kaneel, uitgelekt
80 gram bloem
80 gram boter, in blokjes
50 gram suiker

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bestrooi de stukken appel en ananas met poedersuiker en kaneel en hussel goed door elkaar.
Maak een kruimeldeegje van de bloem, suiker en boter. Beboter een vuurvaste schaal. Leg de appel en ananasstukjes in de schaal. Verdeel de deegkruimels over het fruit. Bak deze crumble 25 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin en krokant is. Serveer warm of lauw.

 

 

 

Waterkerssalade met blauwschimmelkaas en peer

 

Dit heeft u nodig voor 4 personen:

 

 

2 á 3  rijpe peren, geschild en in dunne plakjes gesneden
30 g walnoten
2 zakjes waterkers, gewassen
200 g blauwe schimmelkaas (bijvoorbeeld  roquefort), verkruimeld

 

Dressing:
1 eetlepel honing
1 1⁄2 eetlepels mosterd
4 eetlepels notenolie
2 eetlepels olijfolie
 peper
 zout

 

Rooster de walnoten in een hete oven of in een droge koekenpan. Laat afkoelen en verkruimel de noten. Verhit de grillpan en gril de plakjes peer. Doe de waterkers in een slakom. Meng de stukjes schimmelkaas, gegrilde peer en de geroosterde noten door de salade. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.  Giet over de dressing over de salade.

 

 

Kijk voor meer lekkere recepten ook eens op www.odin.nl