Recepten

Gezond en creatief met de recepten van Odin 

 

 

Frisse eiersalade in schil

4 eieren
50 g (diepvries)erwtjes
1 el mayonaise / yoghurt
½ citroen
1 tl paprikapoeder
peper en zout
pluk tuinkers

 

Breng een pannetje met water aan de kook en kook de eieren zeven tot acht minuten. Voeg de laatste twee minuten de erwtjes toe zodat deze kunnen ontdooien. Giet af en laat de eieren onder koud water schrikken. Snijd het bovenste deel van het ei af zodat nog ongeveer 2/3 van het dopje overblijft. Gebruik het 2/3 eierdopje om te vullen, lepel eerst het ei eruit terwijl je nog een dun randje van 1 mm laat zitten voor de stevigheid. De kant die je eraf hebt gesneden (het kleinste deel van het ei) kan je helemaal uitlepelen. Doe dit bij alle vier de eieren en snijd het in grove stukjes. Meng dit met de rest van de ingrediënten en doe in iedere eierdop één tot twee eetlepels van de eiersalade.

 

 

 

Pasta met groene asperges

 

Dit heeft u nodig voor 4 personen:

 

2 bosjes groene asperges
300 g pasta
1 el olijfolie
1 rode paprika
1 zakje gemalen pecorino
5 eieren
300 ml melk

 

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd het onderste houtige stukje van de asperges en de verdeel de paprika in stukken. Kook de asperges heel kort of grill de asperges een paar minuten in een grillpan. Kook de pasta in het aspergewater volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Giet de pasta af en schep ze in de ovenschaal om met de paprika, iets minder dan de helft van de gemalen kaas en wat peper en zout en verdeel de pasta regelmatig. Leg de asperges op de pasta. Klop de eieren los met de melk en de rest van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout. Schep het eiermengsel over de asperges. Bak het gerecht in ca. 25 min. goudbruin en gaar. 

 

 

Avocado en kiwi shake

 

2 avocado’s
1 citroen
6 kiwi’s
2 selderij stengels
4 takjes munt
handvol radijskiemen
200 ml appel gembersap

 

Snijd de avocado’s in grote stukken en pers het sap van het limoentje uit. Snijd de kiwi’s en selderij grof en rits de muntblaadjes van de takjes. Doe alles in een blender en zet hem op de hoogste stand. Laat een paar minuten draaien totdat alles goed vermengd is. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra sap of water toe. Garneer met wat munt en radijskiemen.


 

Kijk voor meer lekkere recepten ook eens op www.odin.nl