Recepten

Gezond en creatief met de recepten van Odin 

 

 

Paddenstoelenrisotto

 

Dit heeft u nodig voor 4 personen:


2 bakjes kastanjechampignons, in vieren gesneden
2 bakjes oesterzwammen, in stukken gescheurd
2 uien, gesnipperd
300 gr risotto rijst
1 bouillonblokje
verse tuinkruiden (bijvoorbeeld peterselie, dragon en tijm), fijngesneden
80 gr Parmezaanse kaas, geraspt
1 klontje roomboter
zout, peper
olijfolie
120 ml witte wijn, bijvoorbeeld Chardonnay seleccion

 

Maak de bouillon met 1,5 liter kokend water en de bouillonblokjes. Verhit in een pan met een dikke bodem de olijfolie op een matig hoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en oesterzwammen toe en bak ze 3 minuten zachtjes. Paddenstoelen met vocht uit de pan halen en apart zetten.  Voeg nog wat olijfolie aan de pan toe en fruit daarin de gesnipperde uien een paar minuten.

Rijst toevoegen en ongeveer 2 minuten door het olie/ui mengsel roeren. Als de rijst licht goudkleurig is, de wijn erbij schenken en onder constant roeren de wijn laten absorberen.
Een soep-opscheplepel bouillon toevoegen en onder constant roeren laten absorberen. Procedure herhalen, constant roerend tot al het vocht geabsorbeerd is en de rijst gaar is (15-20 minuten).  Pan van het vuur halen en paddenstoelen met vocht, boter, fijngesneden kruiden en de kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met een salade.

 

 

Hangop met frambozen en aardbeien

 

1 pak yomio of yoghurt
1 vanillestokje
200 ml slagroom
1 bakje aardbeien
1 bakje frambozen
2 eetlepel sinaasappelbloesemhoning
sap van een sinaasappel
1 eetlepel citroensap

Giet de yomio of yoghurt in een zeef of vergiet met daarin een schone theedoek en laat dat vervolgens minimaal 12 op een koele plek uitlekken boven een grote pan.
Klop de slagroom met het merg uit het vanillestokje lobbig en schep dit door de uitgelekte yomio.

 

Maak de aardbeien en frambozen schoon. Pureer een kwart van de aardbeien en de helft van de frambozen samen met de honing, het sinaasappelsap en het citroensap in een blender of met de staafmixer.

 

Verdeel de hele vruchten over de hangop, lepel de saus erover en garneer eventueel met een takje munt.

 

 


 

 

Kijk voor meer lekkere recepten ook eens op www.odin.nl