bijenzaken

Zoals u weet gaat het niet goed met de bijen. Wereldwijd neemt de bijensterfte schrikbarend toe. Oorzaken? Onder andere ziektes, bestrijdingsmiddelen en steeds minder nectar. Overal ter wereld zijn imkers, wetenschappers en natuurorganisaties gealarmeerd. Want Einstein zei het al: zonder bijen geen leven.

Op bio-dynamische (bd) boerderijen kunnen bijen goed gedijen. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en er is meer ruimte voor bloemen. Maar door tijdsdruk en gebrek aan imkerervaring komen bd-boerderijen vaak niet toe aan het houden van bijen. Ze kunnen daar dus wel wat ondersteuning bij gebruiken. Daarom heeft Odin de ervaren imker Jos Willemse aangenomen om op een aantal bd-bedrijven te gaan imkeren. Niet voor de honing, maar voor de bijen! Inmiddels zijn er al heel wat Odin-bijenvolken gehuisvest op mooie biologische en biodynamische boerderijen die producten aan Odin leveren.
Kijk voor meer info op www.odin-imkerij.nl

Naast onze eigen Odin-imkerij steunen we ook graag andere bijvriendelijke bijenprojecten. Bijvoorbeeld het project van Jos Schuijlenburg en Susanne Bilski in Zweden. Met de aanschaf van hun pure lippenbalsem steunt u hun mooie werk. Meer weten? Klik door naar ons bijennieuws of kijk op www.odin-imkerij.nl

Deze groep bevat tijdelijk geen producten.