DAUWHONING

De bijen van de imkers van de coöperatie Salamita op Sicilië leveren veel arbeid voor prachtige honingsmaken. Deze Dauwhoning van biologische oorsprong komt uit de boomgaarden te Calabria voor Coöperatie Salamita op Sicilië. De honing is koud geslingerd en niet bewerkt. De honing heeft een zeer bijzondere en volle smaak.
Honingdauw wordt geproduceerd door luizen of andere insecten die nectar eten van een plant en daarna deze zoetstof uitscheiden. De insecten die honingdauw afscheiden kunnen op veel verschillende planten voorkomen zoals beuk, eik, esdoorn, linde of zuurbessoorten, coniferen zoals fijnspar of lariks. Honingdauw heeft via de maag van het insect al een bewerking ondergaan. De bijen verzamelen deze honingdauw en maken er honing van: honingdauwhoning. Honingdauwhoning wordt ook wel woud-, blad-, bladluizen-, of luizenhoning genoemd of ook wel dennenhoning of larixhoning.
De honingdauwhoning is donker van kleur, kruidig van smaak en duurder dan normale honing uit nectar. Het heeft een rijkere samenstelling. In een wisselvallig klimaat is het winnen van honingdauwhoning een toevalstreffer. Een flinke regenbui spoelt al gauw alle honingdauw weg.

Ingrediënten:dauwhoning*
€ 8,42

DAUWHONING

OF