nieuws

                         

 

Hippe Bamboebekers – ook geschikt voor niet-hipsters

Je hebt ze misschien al in onze winkels zien staan en ben je vlijtig stickertjes aan het sparen voor een mooie bamboebeker. Als  online-klant kan je deze duurzame beker gewoon kopen. Ze zijn gemaakt van bamboe, maïsvezels en natuurlijke hars. Hygiënisch van nature, vaatwasmachinebestendig tot 50°C en met een bpa-vrije siliconen deksel. Zo drink je net wat lekkerderder onderweg of op je werk.

 

Biologische druiven uit Italië

Rectificatie: in de nieuwbrief van 17 augustus stond vermeld dat de witte druiven van Salamita zijn. Dit was een misverstand - we zullen nog een paar weken op deze Siciliaanse muskaatdruiven moeten wachten. De druiven van deze week zijn desalniettemin met veel Italiaanse zonnekracht gerijpt en smaken erg lekker.

 

Groene torentjesbloemkool Romanesco

De biologische Romanesco komt van het Flevolandse bedrijf Biobrass. Romanesco wordt ook wel groene torentjesbloemkool genoemd en lijkt qua smaak veel op de gewone bloemkool. Met zijn mooie roosjes is de kool een plaatje om naar te kijken. De prachtige groente kan in elk bloemkoolrecept verwerkt worden. Bijvoorbeeld in een pasta met witte saus en scholfilet, een frisse couscoussalade of een kruidige ovenschotel.

 

Heerlijke pastasaus met trostomaten van De Noordhoek

Onze trostomaten komen deze week van kwekerij De Noordhoek in Kapelle. Hier teelt Henk Verhagen samen met zijn vader Kees biologische groenten achter glas: komkommers, paprika’s en deze smaakvolle trostomaten. De tomaten zijn lekker in een salade, maar ook heel geschikt als basis voor een authentieke pastasaus.

Pastasaus recept: Bak teentjes knoflook en gesneden ui in een ruime hoeveelheid olijfolie. Voeg de ontvelde tomaten toe. Laat even pruttelen en indampen tot een stevige saus. Bak eventueel een takje rozemarijn mee en pureer voor een gladde saus. Breng op smaak met zeezout, verse kruiden en wat chilipeper - buon appetito.

 

(H)eerlijke hamburger van Hoeve Biesland

 De biodynamische Hoeve Biesland ligt in de Bieslandse polder in Delfgauw. Het al meer dan 100 jaar oude familiebedrijf wordt sinds jaar en dag gerund door de familie Duijndam en Tim van der Bregt. Op de boerderij werken ook vele hulpboeren zoals stagiairs, vrijwilligers en mensen met een beperking of mensen die om een andere reden (nog) niet mee kunnen doen op de arbeidsmarkt.

De koeien hebben een goed leven op de boerderij. Ze staan in de zomer in het natuurgebied Delfgauw en in de winter in een zeer ruime koeientuin bij de boerderij. Koeien en stieren lopen door elkaar en krijgen voer dat zelf verbouwt. De koeien geven zowel melk als vlees. Het vlees wordt direct na de slacht ingevroren waardoor het supervers op jouw bord beland. Kijk eens op www.hoevebiesland.nl

 

Krakend lekker - paprikachips van Go Pure

 Lekker krokant gebakken paprikachips in een handige eenpersoonsverpakking. De biologische chips worden in Emmeloord op ambachtelijke wijze en zonder kunstmatige toevoegingen gebakken. De aardappels komen van lokale boeren en zijn allemaal op biologische wijze geteeld.