WILDE VRUCHTEN BIER

Leireken Wilde Vruchten is evenals Leireken Witte Spelt een biologisch bier gebrouwen op basis van spelt. Spelt is een graansoort dat vooral op schrale gronden groeit en een traag groeiritme kent. Dankzij deze traagheid is het in staat is heel wat mineralen van de bodem op te nemen.
De grondstoffen (100% biologisch) : gerstemout, spelt, hop van Duitse origine verantwoordelijk voor de typische licht bittere toets, vruchtensap van granaatappel, krieken en aardbeien, vruchtenpulp van bosbessen, frambozen en rode vlier.
Koel en donker bewaren en opdienen aan 4°C. Het alcohol volume bedraagt 5,2% (12,5° Plato). Daarmee situeert dit fruitbier zich in een iets zwaardere klasse dan de meeste fruitbieren in ons land.
Wegens de hergisting op fles schenkt men het bier liefst langzaam uit. Wilde Vruchten heeft een volle en mooie schuimvorming, die lang blijft hangen in het glas. Kenmerkend is de kersenrode kleur. Het bier is niet gefilterd, en daardoor licht troebel. Opvallend is de sterke hopgeur die bij het eerste contact sterk naar voor treedt. De bittere geur domineert de fruitige aroma's. Het fruit an sich is zuiver met een lichte dominantie van de frambozenaroma's. Een lichte houterige geur, kan je er ook in herkennen.
Dit is een gastronomisch bier, vanwege de structuur, de pittige, droge smaak en de frisse zuren. Wie het bier drinkt als dorstlesser of wie graag een fruitbier drinkt zal vermoedelijk verrast opkijken.
Het is een bier dat vraagt naar kruidige gerechten met licht fruitige tonen. Fruit zelf in het gerecht is niet aan te raden, maar eerder groenten die uit zichzelf al een fruitige smaak hebben, zoals rijpe tomaten of meiraapjes en in combinatie met groenten en bittere tonen zoals witlof, rammenas of pastinaak. Kan ook zeer geslaagd zijn in combinatie met grillades van rood vlees of eendenborst met een saus op basis van gereduceerde rode wijn en sjalotjes.Ingrediënten:water, GERSTEMOUT*, SPELT*, hop*, granaatappelsap*, kersensap*, aardbeiensap*, framboos*, bosbes*, vlierbes*, aardbei*, gist

Availability: In voorraad

€ 2,75

Prijs zoals weergegeven: € 2,65

WILDE VRUCHTEN BIER

1 x statiegeld 0,10   +€ 0,10

Prijs zoals weergegeven: € 2,65